Hyggelig til Monaco: Med tog, buss- eller gruppetur?

Hyggelig til Monaco: Med tog, buss- eller gruppetur?

Monaco er en av de mest fremtredende destinasjonene fra Nice; Takk hovedsakelig til sin nærhet og enkel tilgang. Selv om det ikke er noen vanskelig grense til Frankrike, er Monaco en suveren stat – den nest minste, ja, men fremdeles et helt annet land – noe som gir appellen. For landssamlere så vel som bøtteoppføringsbrikker, indikerer å sjekke ut Monaco fra Frankrike å treffe to fugler med en stein.

Selv om det er mulig å bo i Monaco, velger mange reisende å besøke Microstate på en dagstur. Den normale basen er fin, den nærmeste store byen. Det er på samme måte der den nærmeste flykterminalen ligger, med tanke på at Monaco ikke har sin egen.

I dette innlegget vil vi dele med deg nøyaktig hvordan du kommer til Monaco fra Good City Center så vel som Good Airport.

Hva er dekket i denne guiden?

Fint sentrum til monacoby buss
Med tog
Av gruppetur

Fin flyterminal til monacoby buss
Av Tram & Train
Topphoteller i Nice
Søk etter mye mer gode hoteller!

Flere ideer på YouTube ⬇ relaterte innlegg:

Fint sentrum til Monaco

Med buss

Flere busser kan ta deg fra forskjellige deler av godt til Monaco, men den mest fremtredende er buss nr. 100. så vel som av en flott grunn.

Buss 100 (Nice-Monaco-menton) tar en av de mest pittoreske bussrutene i verden. Ja, det gjør mye stopp underveis og tar dobbelt så lang tid som toget, men det kjører på kystveien, og behandler passasjerer til noen av de mest spektakulære utsiktene til den franske rivieraen.

Bussen kommer fra Port Lympia, som er det beste stedet å fange den. Det går helt til Menton, en by i nærheten av den italienske grensen, gjør imidlertid flere stopp i Monaco.

Reisetid: 45 minutter.
Pris: 1,50 € (bra i 74 minutter).

Et annet valg er buss 100x som kan ta deg til Monaco raskere. Tidsforskjellen er imidlertid ikke mye så godt som reisen ikke tilbyr fantastisk utsikt, så Bus 100 er mye mer anbefalt.

Med tog

Gare de Nice-Ville er byens primære jernbanestasjon. Det ligger i Thiers -området, bare en kort spasertur fra den nordlige enden av Avenue Jean Medecin. Hvis du kommer fra andre deler av byen, kan du ta trikken til Thiers -stasjonen (linje 1), som ligger innenfor spytteavstanden til terminalen.

Gare de Nice-Ville
En annen togstasjon i sentrum er Gare de Nice-Riquier, som er bedre for havneområdet (Port Lympia). Imidlertid har den færre alternativer enn Nice-Ville-stasjonen.

Fra begge stasjoner, ta en ter (regionalt tog) til Monte Carlo stasjon i Monaco. Det er det sjette stoppet fra Nice-Ville stasjon eller femte fra Riquier.

Reisetid: 25 minutter.
FARE: 4,10 €.

Hvis du kommer fra Nice-Ville stasjon, kan du også gå ombord på et Thello-tog som også stopper i Monte Carlo. Det er raskere så vel som det kan ta deg til Monaco på 15 minutter, men det er på samme måte mye dyrere.

Av gruppetur

Dette er hva vi anbefaler. Hvis du bare har en dag å tilbringe i Monaco, kan det å ha en guide gjøre livet ditt mye enklere. Du krever ikke å bekymre deg for veibeskrivelse eller gå seg vill; Du krever bare å følge. En guide kan på samme måte dele mye mer innsikt om hvert stopp, noe som gir en mye bedre forståelse av stedet så vel som en mye bedre opplevelse generelt.

Utflukten starter normalt på Gare de Nice-Ville, hvor du vil tilfredsstille guiden som vil lede deg med tog til Monte Carlo. Guiden tar deg rundt Monaco og deler informasjon om hver attraksjon underveis. Du kan bestille denne ekskursjonen på klook.

✅ Reserver et spor her!

Fin flyterminal til Monaco

Monaco har ikke en flyplass. Det nærmeste er den gode Côte d’Azur Flight Terminal (NCE), eller rett og slett god flyplass. Hvis du skal til Monaco rett fra god flyplass, har du mange alternativer: med buss, av trikk-trinn-kombinasjonsboksen, av taxi, av personlig bil, så vel som-vent på det-med helikopter. Jepp, det er ganske enkelt å bestille et helikopter til Monaco!

Som du kanskje har gjettet, er taxien og, uhm, helikopteret ganske dyre. En taxi eller personlig kjøretøystur kan bruke rundt 90 €, mens helikopterprisen starter på 150 € per person. Dette etterlater oss med to alternativer: bussen så vel som jernbanen.

Åh, forresten, hvis du har bestilt overnattingsstedene dine i Monaco, må du sjekke først om hotellet ditt bruker flyterminaloverføringstjeneste eller ikke.

Med buss

Den enkleste måten å nå Monaco fra flyterminalen er ved å ta bussen. Buss nr. 110 kan ferge deg fra de gode flyterminalterminalene 1 samt 2 til tre stopp i Monaco:

Plasser d’armes

Monte Carlo

Larvotto Bay Hotel

Sjekk hvilket av de ovennevnte stoppene som er nærmest hotellet ditt. Merk at bussen ikke avsluttes i Monaco, så sørg for at du ikke vil gå glipp av stoppet. Ellers kan du oppdage deg selv i Menton, nær den italienske grensen.

For hele planen besøk denne siden: Buss 110 timeplan!

Av Tram & Train

Tram Line 1 (T1) along AvenuE Jean Medecin
Det er ikke noe tog som kobler flyterminalen direkte til Monaco. For å komme dit med tog, vil du kreve å ta trikken til sentrum av Good First, hvor du vil oppdage Gare de Nice-Ville, byens viktigste jernbanestasjon.

Slik gjør du det:

Kjøp en billett fra billettmaskinene på trikkestasjonen. Enveispris er bare 1,50 €, gyldig i 74 minutter. Forsikre deg om at du har Euro -mynter eller kredittvurderingskort siden maskinene ikke godtar notater i tillegg til at du ikke gir endring.

Ombord på trikken til Jean Médecin. Driftstimer: 05:19 til 12:15 (24:15).

Valider billetten din ved ombordstigning. Valideringsmaskinene er plassert ombord, nær døren.

Valider her
Ta en Jean Médecin Stop, som ligger nær hjørnet av Boulevard Victor Hugo samt Avenue Jean Médecin. Gå mot trikkelinje 1 (T1)

Bytt til trikkelinje 1 (T1). Målet ditt er å nå Thiers -stasjonen i den nordlige enden av alléen.

Lys på Thiers Station. Herfra kan du reise til fots til Gare de Nice-Ville, som bare ligger en kort spasertur unna.

Ombord toget til Monte Carlo, Monaco. Hvis du tar TER (Regional Train), er Monte Carlo Station det sjette stoppet. FARE: 4,10 €. Reisetid: 25 minutter.

Et annet valg på Gare de Nice-Ville er Thello-toget, som er 10 minutter raskere hvor mye dyrere. Du kan kjøpe billetter fra maskinene.

Topphoteller i Nice

Her er noen av de beste rimelige hotellene i Nice, som scoret av Agoda -kunder:

Bilde med tillatelse fra Agoda

Residence Lamartine – hyggelig. Sjekk priser og tilgjengelighet! ✅

Ibis Styles Good Center Gare. Sjekk priser og tilgjengelighet! ✅

Apart’Hotel Ajoupa. Sjekk priser og tilgjengelighet! ✅

Boutique Hotel Neptune Nice. Sjekk priser og tilgjengelighet! ✅

L’Alcove Hotel. Sjekk priser og tilgjengelighet! ✅

Hotel The Nap Hotel av HappyCulture. Sjekk priser og tilgjengelighet! ✅

Søk etter mye mer gode hoteller!

2020 • 8 • 12

Flere ideer på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

Fin reiseguide med eksempler på reiseplan og budsjettplan (Sør -Frankrike)

10 dagers turdestinasjoner fra Nice, Frankrike

Fin flyterminal til sentrum: Gamlebyen, Jean Médecin, Good Ville Station

Hyggelig: 28 beste ting å gjøre og besøke steder (Sør -Frankrike)

Første gang i Paris: 6 ideer å huske på

Topp 5 Paris -svindel å glede seg over og nøyaktig hvordan du kan forhindre dem

5 grunner til å bo på Le 123 Elysees Hotel på din neste tur til Paris

Monaco Travel Guide med eksempler på reiseplan og budsjett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *