På bilder: Dalongdong Baoan -tempelet om natten i Taipei, Taiwan

På bilder: Dalongdong Baoan -tempelet om natten i Taipei, Taiwan

Darkness har allerede satt seg inn da vi dukket opp i Dalongdong Baoan Temple, et taiwansk folk religiøs tro tempel. Nettstedet ble utviklet fra 1805 til 1830 av klanene i Tong’an -distriktet som senere overførte til Taipei, som gir det navnet Baoan, noe som indikerer “for å sikre Tong’an.” Templet ble inkludert i UNESCOs Asia-Pacific Heritage Awards for Culture Heritage Conservation.

I løpet av bygningen så vel som tidlige dager ble Baoan -tempelet finansiert av fire klaner: Wangs (som bidro med landet), Chens, The Changs, samt Tsais. De blir også kreditert for utviklingen av det som ble forstått som “44 kanne” (eller 44 butikker), som endte opp med å være sentrum for Dalongdong -området på den tiden.

Baoan tempel
Baoan tempel
Baoan tempel
Baoan tempel
Baoan tempel
Baoan tempel nedfeller Baosheng Dadi, medisinens gud i taoisme så vel som kinesiske mennesker religiøs tro, så vel som en helgen av melodi -dynastiet. Det er virkelig det største tempelet som er viet til guddommen i Taiwan. Den har en tre-hall layout, standard av kinesiske templer: den primære hallen, bakhallen, så vel som Sanchuan Dian (Triple Entrance foran hallen, hovedstrukturen). På sidene ligger klokketårnet så vel som øst/vestfløyen.

“Baoan Temple’s Architectural Style viser også tidlige nybyggernes forfedres bakgrunn,” deler nettstedets offisielle nettsted. “For eksempel vedtar taket standard Sanchuan (Triple Gate) trestruktur; Takryggen tilhører den sørlige Fujian -stilen; Gulvet så vel som veggoverflaten er dekket med brede, tynne røde murstein så vel som fliser…. Tempelstrukturen skjermer på samme måte delikat arkitektonisk kunstverk, som treskjæringer, steinskjæringer, fargede tegninger, leirskulpturer, samt chien-nien (kuttet så vel som lim) figurer. ”

Dalongdong Baoan Temple
Adresse: No.61, Hami St., Taipei City, Taiwan
Kontaktnummer: +886 2 2595 1676

Flere ideer på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

Shilin Night Market: Hvor du kan spise i Taipei, Taiwan

Taipei: Topp 10 hoteller under $ 50

10 gratis ting å opptre i Taipei, Taiwan

Prøve Taiwan reiseplan (4-5 dager)

Eksempel på Taipei-reiseruter med estimater for budsjettplan: 1-7 dager

Eksempel Taipei-Hualien reiseruter: 3, 4, 5, 6, 7 dager

Taipei, Taiwan reiserute: 20 ting å gjøre så vel som steder å gå til

Taipei til Taichung med buss og med tog: Fra sentrum av Taipei & Taoyuan flyplass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *