Porto: The Land of Port and Bridges

Porto: The Land of Port and Bridges

eventyrlystne Kate inkluderer tilknyttede lenker. Hvis du kjøper gjennom disse koblingene, vil jeg tjene en provisjon uten ekstra kostnad for deg. Takk!

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på Pinterest
Del på e -post

For min andre portugisiske destinasjon dro jeg rett til Porto, den største byen Nord -Portugal. Jeg visste ikke så mye om det – det var en mindre by, tilsynelatende veldig hyggelig, og havnens forfedres hjem.

Det som sjokkerte meg var at Porto ikke bare var vakker, men forbausende.

Ribeira-området i Porto, elvebredden, er tankegang attraktivt. De knallmalte husene, de kronglete, svingene og de fantastiske broene-som denne, Dom Luis-legger opp til en god pakke.

Ribeira er kanskje bare for turister, som jeg ble fortalt om og om igjen av lokalbefolkningen – men det er vanskelig å ikke bli feid bort av hvor vakker det er.

Alle guidene jeg leste var heftig mot å sitte på noen av kafeene på elvebredden, og sa at de var prisoppgave og bare for uvitende turister.

Men egentlig, jeg tror ikke mye skade var forårsaket at jeg hadde en kaffe (det kostet bare en euro!) Og å glede meg over solskinnet ettermiddag.

Ikke et dårlig sted å mens du er borte en ettermiddag, tror du ikke?

I likhet med Lisboa er Porto en veldig kupert by, og du går nesten alltid opp eller ned en bratt bakke. På dette tidspunktet er jeg sjokkert over at portugisiske mennesker ikke har lår som rugbyspillere!

I motsetning til Lisboa, blir imidlertid gatene tidvis til trapper – og du vet aldri hvilken gate som faktisk er en ekte gate!

Jeg tviler på at jeg snart skal kjøre i Porto!

Og selvfølgelig kan du ikke dra til Porto uten å gjøre litt portsmaking.

På Gaia -siden av elven er det havn “huler” der du kan gjøre smaksprøver. Disse varierer fra fancy guidede turer til uformelle smaksprøver. Jeg valgte noe i midten – et utvalg av fire havner og en prat med Tavern -eierne.

Venstre til høyre hadde jeg hvit port, Lagrima -port, Ruby Port og en port i alderen ti år. Fine, eldre havner er altfor søte for meg, men jeg elsket den hvite porten og Ruby Port!

Porto sentrum, jeg er litt lei meg for å si, er ikke på langt nær så vakker som elven – men det har litt karakter og mange kule butikker. Jeg ble ødelagt av at Lello -bokhandelen, en av verdens mange vakre bokhandlere, var stengt hele tiden jeg var der.

Jeg fikk imidlertid se en Vida Portuguesa, som var en annen butikk satt i en kul bygning.

En Vida Portuguesa selger et tilfeldig utvalg av gaver – i første etasje, finner du bomullspurs, håndmalte speil og sprø kjøkkenutstyr.

Men ovenpå er det som å gå inn i en skumringssone der retro -stiler dominerer.

Det var et enestående utvalg av vintage godbiter, kledd ut for moderne tid: sardine pate i fargerike bokser, utsmykket merket krukker med honning, papirpakket såper. Hvis du trenger å kjøpe noen en gave i Porto, er det her du trenger å dra.

Senere var jeg i et grusomt nabolag, så langt fra Ribeira jeg kunne få, og jeg snublet over et tehus. Det viser seg at de hadde hundrevis av te, ferske scones og syltetøy og en fredelig hagegård i ryggen!

Jeg hadde et veldig godt besøk i Porto. Samtidig tror jeg at to hele dager i Porto er hele tiden du trenger. Forsøk å tilbringe dagen med det fineste været på Ribeira, slik at du kan få gode bilder. Bildene mine fra Porto er det jeg verdsetter mest.

Så hvis du er i regionen, eller søker etter en tilfeldig europeisk helgetur (det er budsjettfly overalt), vil jeg være glad for å anbefale deg Porto. Jeg ber bare om at du besøker bokhandelen på mine vegne!

Få e -postoppdateringer fra KateNever som savner et innlegg. Avslutt abonnement når som helst!

FornavnFornavn
Siste Namelast -navn
E -postadressen din
Sende inn

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på Pinterest
Del på e -post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *