15 Spiser skikker hver reisende må forstå før du graver seg inn

15 Spiser skikker hver reisende må forstå før du graver seg inn

Har du noen gang satt deg ned til et måltid i ett land til, i tillegg til at alle lokalbefolkningen stirrer på deg? Ikke sikker på hva du gjorde for å garantere denne nervøse oppmerksomheten? Noe så litt som å bruke feil hånd for å hente maten eller bestille feil ting kan trekke oppmerksomhet, samt merke deg som en clueless ferierende i lokalbefolkningen. Jeg har oppdaget meg selv i denne omstendigheten mye mer enn noen få ganger, i tillegg til at jeg har oppdaget den vanskelige måten, jeg prøver nå å forhindre en slik vanskelighet ved å inspisere matskikker før jeg reiser til et nytt land. For å hjelpe deg med å forhindre å bli identifisert en clueless turist, her er 15 spiser skikker hver reisende må forstå før du graver seg inn.

Redskaps galskap

Hvem forsto at det var så mange politikker om hvor du skulle plassere redskapene dine mens du spiste? Den normalt aksepterte metoden er å plassere gaffelen din så vel som kniv enten direkte opp så vel som nede eller i en 10 og 4 -klokke -innstilling med gaffelen som håndterer opp. Men hvis du spiser i England eller Argentina, må du sette gaffelavtalen ned på tallerkenen.

Du kan også forstå at å sette redskapene dine i en omvendt V eller sammen med tallerkenen din indikerer at du bare hviler. Hvis det ikke er situasjonen så godt som du virkelig er ferdig med å spise, ikke bli sjokkert hvis servitøren spør hvorfor du ikke likte måltidet ditt.

Når er det middag?

I både Spania og Argentina tar spising sted mye senere enn i resten av verden. Lunsj serveres normalt mellom kl. Vi dukket opp klokka 21 til middag når de eneste menneskene i restauranten i minst en time. Servitøren var mindre enn begeistret. Hvis du ikke vil flau deg selv, vises du tidligere enn 22:00.

Hva må jeg lage med hendene mine?

Vi har blitt lært at det er respektløst å legge albuene på bordet, men i Spania, Russland så vel som Mexico, det er rynket med å legge hendene under bordet. De må holdes der alle kan se dem, så å hvile armene (ikke albuene) på bordet er helt akseptabelt.

I India så vel som mange land i Midtøsten, må du aldri plassere venstre hånd på bordet eller berøre tallerkenen din med den. Du må heller ikke spise med venstre hånd, som er forbeholdt andre funksjoner som ikke bør påpekes ved middagsbordet.

I Chile så vel som Brasil er det ikke akseptabelt å berøre maten med hendene. I Brasil spises til og med pizza så vel som burgere med en gaffel. Imidlertid, i Etiopia så vel som India, hva som blir spist for hånd.

Denne velsmakende maten er indikert å bli spist med hendene i India
Vinforstøtingsteknikk

I Argentina så vel som Bolivia er det ekstremt visse politikker for nøyaktig hvordan hvitvin må helles. Å helle hvitvin bakover i glasset eller helle med venstre hånd indikerer at du ikke liker personen du skjenker for.

Vil du ha kaffe med det?

I Italia vil bestilling av en cappuccino på ettermiddagen eller – gispe – etter middagen definitivt fremkalle stirrer fra lokalbefolkningen, som aldri drikker cappuccino etter middagstid. Tilsvarende i Spania drakk espresso bare etter et måltid. I Tyrkia drakk ikke kaffe meget første om morgenen. En kopp standard tyrkisk kaffe skal konsumeres først etter et måltid, aldri før frokost. For å være trygg, hvor som helst du er på vei, må du forske på å studere på din kaffe-bestillingsetikette.

Spiser med en gaffel

Thailand er ikke et sted der spisepinner ofte brukes, men du bør ikke planlegge å spise med en gaffel heller. Du vil få en gaffel så vel som en skje, men gaffelen må bare brukes som en indikerer å skyve mat på skjeen. Sett aldri gaffelen i munnen.

I Europa så vel som Argentina vil du alltid spise med en gaffel i venstre hånd, så vel som en kniv i høyre for deg. Hvis du gjør det riktig, er det ikke noe krav å legge noen av dem ned, i motsetning til i USA hvor vi ofte bytter mellom gaffel så vel som kniv i den ideelle hånden. Den europeiske teknikken er virkelig mye mer effektiv.

Kan jeg få deg en drink?

Hvis du noen gang har drakk med kompiser i Japan eller Korea, forstår du allerede at det er en indikasjon på respekt så vel som beundring for å helle drinker for hverandre. Det ville bare være uheldig hvis du helte din egen. Du må også være sikker på at drikkepartnerens kopp aldri går tom.

I Russland er det tenkt på respektløst å avvise en drink når det tilbys. I tillegg til når du har fått det skuddglass med vodka, er det bunnen opp! Det er ingen nipping tillatt. Du kan kaste den policyen ut av vinduet wHen du er i Hellas, der den nasjonale ånden, Ouzo, er indikert å bli nippet sakte.

Det er ingen som sier “nei” i Russland!

The Clean Plate Club

I Japan så vel som Frankrike symboliserer rengjøring av tallerkenen din at du har hatt tilstrekkelig til å spise i tillegg til å glede seg over måltidet, mens det i andre kulturer som Filippinene, Kambodsja så vel som Egypt, symboliserer det motsatte så vel som du vil Enten har vred kokken kraftig eller får servert mer. I Kina, la alltid være en bit på tallerkenen for å symbolisere at du er ferdig.

Den (tvilsomme) utnyttelsen av spisepinner

Som forsto at det kan være så mange politikker pakket rundt to bit pinner, spesielt i Japan. Men hvis du planlegger å spise i et orientalsk land uten å merke deg hjelpeløse turister, må du oppdage disse grunnleggende.

Plant aldri spisepinnene dine i en skål med ris vertikalt. Dette er nøyaktig hvordan ris brukes til ånden til en død person, så vel som ingen vil ha det tipset mens du spiser.

På samme måte, ved et buddhistisk begravelsesritual, blir avdødes bein overført fra person til person som bruker spisepinner, slik at du ikke vil bli fanget og passerer maten din på den måten.

Når du spiser fra delte tallerkener, kan du bruke back-enden av spisepinnene til å måltider opp mat.

Pek aldri spisepinnene dine direkte på noen eller bruk dem til å peke på en tallerken.

Ikke spyd mat med spisepinnen din.

Vis litt respekt

I Korea må den eldste personen ved bordet ta den aller første biten før noen andre andre graver seg inn, så vel som når du drikker med noen eldre, må du alltid vende hodet eller vekk fra dem som en indikasjon på respekt.

Avslagsrett

De fleste av oss forstår at det er uhøflig å avvise en drink i Russland. Dette gjelder også i Japan så vel som Korea, hvor det å nekte minst den aller første drikken er antisosial.

Men hva med når du serveres mat som er tvilsomme eller er rett og slett gag-verdig for din uvanlige gane som fiskens øyeboller, frityrstekte edderkopper så vel som tarm? Det er en fornærmelse i land som Kina så vel som Danmark, å avvise mat, så det aller beste handlingsprogrammet er i det minste å prøve en matbit. Du kan også tenke på å fortelle ditt hold at du er allergisk eller ikke kan spise det på grunn av kostholdsrestriksjoner, for å forhindre å fornærme dem.

Ber om krydder

Det kan være akseptabelt i USA å be om ketchup eller en ekstra side av saus eller påkledning, men i noen land som Egypt så vel som Frankrike, ber om bandasjer eller salt ligner på å fortelle kokken at han ikke har krydret maten ordentlig . Hvis du fremdeles velger å be om et krydder, må du sørge for at det er det de har hørt om. Jeg kan ikke fortelle deg nøyaktig hvor mange mennesker jeg har hørt be om ranchdressing utenfor USA. Du er garantert å bli spottet på eller gitt et blankt blikk når du ber om ranch.

Brødtjeneste

I mange land vil du få servert brød med måltidet, men forstår du hva du skal lage med det? Fransk brød serveres alltid med et måltid i Frankrike, men det er ikke indikert som en forrett. Det er indikert å bli brukt som et slags redskap for å øse opp i tillegg til å overføre mat, omtrent som en kniv ville bli brukt.

I Etiopia så vel som India, serveres det alltid brød i typen injera og naan, og også det må brukes til å øse i tillegg til å skyve mat inn i munnen. Bare husk å aldri feste fingrene i munnen mens du spiser den.

Kaster søppel på gulvet

I Spania ble vi sjokkerte over å oppdage et trashy rot strødd over gulvet på barer mens vi deltok i en standard Pinchos -kryp, samt ble flummoxed når vi ikke kunne oppdage en søppelbøtte for serviettene våre. Det viser seg at du er forventet, til og med oppmuntret, til å kaste søpla på gulvet (olivengroper inkludert). Jo rotete en bar blir, jo mye bedre trenger det å være!

Tipping

Med alle de forskjellige synspunktene på å tippe rundt om i verden, er det viktig at du inspiserer tollvesenet før du drar til et nytt land. I USA vil du fornærme servitøren hvis du forlater noe mindre enn 15% (det forventes 20%), men i Japan eller Korea vil du på samme måte fornærme servitøren hvis du i det hele tatt forlater noen form for idé. Mange lands telefonsamtale for å legge igjen din ekstra modifisering eller avrunde regningen, men du ikke vil være den personen som bryter tippeskollen.

Har det?!

Disse 15 spiseskikkene skrap overflaten på det som er akseptabelt i ett rådPrøv så vel som helt fornærmende i en annen, men du vil definitivt skåne deg litt forlegenhet ved å ta oppmerksom på disse grunnleggende. Inspiser alltid reglene før din neste verdensomspennende tur.

Har du møtt en spiseskje som du måtte oppdage den vanskelige metoden i dine reiser? Vi vil høre om det. Del opplevelsene dine i kommentarene!

Forfatterens bio

Laura Lynch er skribenten så vel som designer av reisebloggen, nyter reiser. Hun fanget reisefeilen over 20 år tilbake og har reist verden rundt siden den gang. Hun har en umettelig appetitt på kulinarisk reise, så vel som hun forteller om maten så vel som hvitvineventyr hun så vel som hennes hubby Nick har hatt over hele verden på bloggen sin.

Du kan overholde hennes eventyr på Twitter, Facebook, Pinterest samt Instagram!

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -partner i tillegg til at en tilknytning til noen andre forhandlere på samme måte. Dette indikerer at vi lager provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår, samt kjøper fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *