Alberta flommer: Hvordan vi mistet alt vi eide

Alberta flommer: Hvordan vi mistet alt vi eide

Du har kanskje hørt om Alberta (Canada) flommer i nyhetene nylig. Beboere hevder å ha sett en vegg av vann overta byen som en tsunami. Min bror bor i High River, en liten by utenfor Calgary som ble hardest rammet av Alberta -flommene. Vennene hans ble evakuert fra hjemmene sine, noen heli-løftet fra hustakene.

Utrolig nok, selv om vi lever et liv utenlands, har flommen klart å påvirke oss her i Kina. Vi hadde alt vi eide, lagret i en sjøboks utenfor min brors butikk i High River. Sea Can er nå nesten helt under vann, og vi har offisielt mistet alt vi hadde eid.

Vi hadde en hel 2 -roms leilighet full av møbler og dekorasjoner i sjøboksen, og alt går tapt. Ærlig talt, det første sjokket og selvmedlidenhet gikk av på omtrent 30 sekunder, og vi har akseptert dette helt som et tegn på å flytte på. Mens andre har mistet hjemmene sine, hvem skal vi klage på møblene og eiendelene våre!

Vi planla å selge alt da vi kom tilbake til Canada over jul, og nå har Mother Nature kvitt oss med vår bekymring (og litt ekstra kontantstrøm). Vi har aldri fått et mye tydeligere dytt i riktig retning. Vi antydes å være på vei, og dette er bare et tegn på at vi er på den beste veien.

Byen er under en forbløffende 4-7 fot vann, og det er ingen tegn til at den tørker opp når som helst snart. Fordi High River er en kjent “flomsone”, er det ingen flomforsikring for de nesten 13 000 innbyggerne i denne lille byen.

Et Ariel -visning av flomene
“Vi hørte flomvarslene om nyhetene, og da vi kunne forlate bygningene og komme til bilene våre, var vannet nesten like høyt som vinduene på kjøretøyene våre,” sa en ansatt i en industriell utleiebutikk i sentrum.

En lokal hevdet å ha vært i kjelleren i kjelleren hennes på 2000 kvadratmeter stort hjem da en vannvegg brast gjennom den glidende glassdøren. Den plutselige gushen av gjørmete, forurenset vann fylte kjelleren hennes på få sekunder, og hun ble tvunget til å løpe til taket hennes der hun ventet på redning.

Folk har nå mistet hjemmene sine og har vært strandet i flere uker. Byen High River har blitt fullstendig evakuert og hjemmene har vært under vann fordi 20. juni.

Videoen nedenfor er av RCMP, gjør et søke- og redningsoppdrag i byen på en liten dyrekretser, binder seg til folks terrasser og søker etter forlatte innbyggere i sine farlig eroderte hjem.

Gjennom denne episke katastrofen har det vært noen fantastiske historier om raushet.

Donasjoner blir tatt av Røde Kors, og de har samlet inn 2,6 millioner dollar til dags dato.

Calgary Flames Association (NHL) har gitt 1 million dollar.

Tim Hortons flomslut
Tim Hortons Canada har startet et spesielt “Red Rose Donut Fund” som selger en donut på $ 1, begrenset tid i alle butikkene sine. Alle pengene vil gå mot lettelsesinnsatsen.

Og muligens den mest fantastiske historien er av ett kambodsjansk barnehjem som klarte å skaffe 900 dollar. De sendte pengene til Alberta -regjeringen for å hjelpe til med hjelpearbeidet.

Våre tanker er nå med de tusenvis av familier som har mistet hjemmene sine fullstendig til flommene. Broren min må også forholde seg til over 50 000 dollar i skade.

Vann har nådd rekordnivåer også i Calgary. En flodhest svømte nesten til frihet fra Calgary Zoo og to sjiraffer kan dø av hypotermi fra å være nedsenket i det kalde, skittent vannet så lenge.

Denne flodhesten slapp nesten inn i en oversvømmet elv som fører til sentrum av Calgary
Sadelkuppelen, Calgarys store sportsarena, var også full av vann. Vannet fylte opp til 10. rad på tribunen!

Calgary Saddle Dome. Oversvømmet til 9. rad

Skadene med denne flommen vil ha langvarige konsekvenser for innbyggerne i Calgary, High River og mange andre områder i Alberta. Vi håper at lettelsen kommer raskt. Alberta -regjeringen har allerede tildelt 1 milliard dollar i lettelse, men vil det være nok? Fra utseendet til videoene og bildene over … sannsynligvis ikke.

Har du blitt påvirket av flommene? Fortell oss historien din nedenfor.

Hvis du vil donere for å hjelpe de som har mistet hjemmene sine, kan du vurdere alternativene nedenfor:

Røde Kors Alberta flomavlastning

Og

Place2Give Flood Relief Fund

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -tilknyttet og også et tilknyttet selskap for noen andre forhandlere. Dette innebærer at vi tjener provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår og kjøper fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *