En reisende guide til Khao Sok nasjonalpark

En reisende guide til Khao Sok nasjonalpark

Hvis du planlegger en episk tur gjennom Thailand og prøver å finne noe å gjøre mellom kysten, er Khao Sok nasjonalpark det beste valget. I mellom dykking i Koh Tao og fjellklatring i Krabi, ta noen dager å utforske en av Thailands beste nasjonalparker.

Dette er et av de beste stedene å sjekke ut i Thailand, og med god grunn. Med en overflod av turstier, mange dyreliv og flytende bungalower, er dette et fantastisk reisemål. Bytt hordene til turister for elefanter, gibbons og ville villsvin. Stopp noen dager på Khao Sok nasjonalpark og glede meg over en tur full av eventyr i naturen.

Det er ubegrensede ting å gjøre i Thailand, med å komme seg ut i naturen og oppdage dyreliv som topper listen.

Planlegg turen til Khao Sok nasjonalpark ved hjelp av denne guiden. Les videre for mye mer informasjon om å komme til parken, hvor du kan bo, de beste aktivitetene som tilbys og mye mer.

En introduksjon til Khao Sok nasjonalpark

Khao Sok nasjonalpark ligger i Sør -Thailand i Surat Thani -provinsen. Denne enorme nasjonalparken er 739 kvadratkilometer, inkludert den oppsiktsvekkende Cheow Lan -sjøen. Dette er en av de eldste regnskogene i verden som stammer fra 160 millioner år, og er en av de eldste regnskogene i verden.

I tillegg til innsjøen, er Khao Sok nasjonalpark kjent for sine majestetiske Karst -fjelltopper. Disse ble skåret gjennom årene av tunge monsunregn fra begge kyster. Khao Sok nasjonalpark er også hjemsted for mange fosser og huler, som du kan få tilgang til ved hjelp av parkens betydelige løypesystem.

Velkommen til Khao Sok NP! | Foto av Sasha Savinov
Khao Sok var godt etablert som nasjonalpark i 1980. Parken er faktisk i to forskjellige områder – Khlong Sok Town og Cheow Lan Lake. Det er omtrent 65 km mellom de to, så du må aspektet det når du planlegger turen.

Nå som du vet litt om Khao Sok nasjonalpark, la oss se på noen av de beste tingene du kan gjøre her.

Ting å gjøre i Khao Sok nasjonalpark

Med noen dager i Khao Sok nasjonalpark, kan du glede deg over fotturer, kanopadling, spotting av dyreliv, fjellklatring, rør, svømme i fossefall, utforske huler og så mye mer. Med noen dager her kan du gjøre litt av alt!

Uavhengige reisende vil glede seg over å høre at du enkelt kan planlegge en DIY -tur til Khao Sok. Det er ganske mange godt merkede stier fra besøkssenteret som er enkle nok til å følge på dine egne.

På den annen side er det ikke en dårlig idé å verve tjenestene til en guide. Ikke bare vil du støtte lokalsamfunnet, men de vil kunne påpeke interessant flora og fauna som du kanskje savner hvis du går på tur selv.

I tillegg er du faktisk ikke ment å gå mye mer enn 3 km inn i parken uten hjelp av en guide. Det er mange lokale guider som er klare og klare til å ta deg inn i jungelen. Be overnatting om anbefalinger, eller sjekk ut Main Street i Khao Sok for å finne mange guider som selger turer. Turene varierer fra 1/2 dag til 10 dager med trekking og camping.

For en veldig spesiell opplevelse kan du registrere deg for en nattsafari. Guiden din tar deg med på en 2-timers reise inn i jungelen, som virkelig blir levende om natten.

Med fossefall, en elv og innsjøen er det selvfølgelig mange vannbaserte aktiviteter også. Noen av de mest populære tingene å gjøre i Khao Sok nasjonalpark inkluderer kanopadling eller bambus rafting nedover elven. Hvis du vil ha en mye mer avslappet ettermiddag, kan du bare slippe.

Khao Sok National Park er et usedvanlig biodivers sted fullt av spesiell flora og fauna. Se om du kan finne Rafflesia -blomsten, som er en av de største (og mye stinkende) i verden. Parken er også hjemsted for rundt 50 pattedyrarter, over 300 fuglearter, og mange krypdyr, amfibier og insekter.

Mens du utforsker Khao Sok nasjonalpark, kan du se malaysiske solbjørner, svingende gibbons, bjeffende hjort, hvitkronede hornbill og overvåke øgler, for det første. Kanaliser din indre David Attenborough og skyte dine egne hjemmelagde “Planet Earth” -videoer her.

Det er mye å gjøre rundt i byen for å holde deg opptatt hele turen, men du vil absolutt ønske å skjære ut minst en dag for å sjekke ut innsjøen. Det er lett å abonnere på en dagstur dit, eller du kan velge å overholde en natt eller to i en av de enestående flytende bungalowene – en sterkt anbefalt opplevelse. Du vil bli omgitt av skog og fjell mens du nyter den flytende bungalowen din, som sitter på 40 meter klart, ferskvann.

Du kan bli med på utflukter som inkluderer et nattopphold iEn flytende bungalow, fotturer, 3 måltider, huling og flekker av dyrelivet. Igjen, spør rundt i byen om priser og anbefalte selskaper, eller sjekk anmeldelser på nettsteder som TripAdvisor. Du kan også sjekke ut nettstedet Khao Sok Lake for mye mer informasjon.

I tillegg til å beundre de oppsiktsvekkende Karst-fjellene, kan du glede deg over litt fiske, fjellklatring eller til og med glidelås gjennom trærne. Etter en adrenalinfylt dag med eventyr, trekker du deg tilbake til bungalowen din ved sjøen og gleder deg over den fantastiske utsikten.

** Planlegger du å sjekke ut andre områder i Thailand? Sjekk ut våre artikler om de beste tingene å gjøre:

Ting å gjøre i Bangkok

Ting å gjøre i Chiang Mai

Ting å gjøre i Pai

Ting å gjøre i Chiang Rai

Ting å gjøre i Koh Phangan

Ting å gjøre i Koh Lipe

Hvordan komme seg til Khao Sok nasjonalpark

Hvis du reiser med fly eller sykler på skinnene, er Surat thani sok nærmeste. Du kan få fly eller tog her fra flere steder i Thailand. Fra Surat Thani handler det om en 2-timers busstur til parken. Du kan også fange en minibuss fra Krabi, Phuket eller Khao Lak.

De som stopper ved Khao Sok mellom kysten, vil sannsynligvis ta en kombinasjon av ferger og busser. Omtrent hvert reisebyrå i populære områder som Koh Samui eller Phuket kan bidra til å sette opp transporten din til og fra parken.

Hvor du kan bo på Khao Sok nasjonalpark

For å få mest mulig ut av sjekken din til Khao Sok, er det best å bo minst en natt eller to. Heldigvis er det mange alternativer for overnatting som passer til alle budsjetter og stiler. Du kan bo i jungelen, på bredden av elven, eller til og med flyte på Cheow Larn -sjøen! Flertallet av overnattingsstedene er tilgjengelige i nærheten av besøkssenteret, med priser som passer til alle budsjetter.

De som liker å være ute i naturen kan prøve å campe i parken. Du kan ta med ditt eget telt eller leie et som allerede er satt opp og klar til å gå. Et steg opp fra camping er de rustikke hyttene du kan finne flere steder. Dette er vanligvis bare en seng med myggnett, men i det minste vil du ha et sted å låse tingene dine og litt mer ly for elementene.

En grunnleggende jungelhytte. | Foto av Sasha Savinov

Hvis du har litt mer penger å brenne og som litt trøst med eventyret ditt, er det noen få steder med utrolig flotte bungalower eller trehus. Noen få steder her ute har til og med svømmebassenger.

Mange reisende som sjekker ut Khao Sok kommer for å bo i de populære flytende bungalowene på sjøen. Disse varierer når det gjelder fasiliteter og pris, så du må kunne finne en som passer dine behov. Klikk her for å se på tilgjengelige overnattingssteder i Khao Sok nasjonalpark på booking.com.

Se også: Ayutthaya Historical Park – Den største reiseguide

Beste tiden å sjekke ut Khao Sok

Du vet det gamle ordtaket “Når det regner, øser det”? Vel, det er absolutt sant her på Khao Sok nasjonalpark. Regntiden varer helt fra slutten av april til desember. Det mest nedbør oppstår mellom juni og september.

I løpet av regntidens høyde kan løypene bli veldig glatte og tøffe å navigere. Dette er også høyden av leech-sesongen, med de irriterende blodsugende skapningene som kommer ut i full styrke. På den lyse siden raser i det minste fossefallene!

Med en så lang regntid er det et kort vindu med behagelig vær mellom januar og midten av april. Selv om dette regnes som den “tørre sesongen”, er det fortsatt en god del regn. Bare vær tilberedt med en regnfrakk, noen gode tursko og lange ermer for å holde igler i sjakk.

Selv om du blir regnet på under turen til Khao Sok, må du være glad. Uten den konstante nedbøren gjennom året, ville ikke dette stedet eksistere som det er. Når andre deler av Thailand opplever tørke, regner det fortsatt i Khao Sok nasjonalpark. Det lar regnskogen opprettholde seg selv og dyrelivet som kaller det hjem.

Se også: Mae Hon Song Loop – A Guide to Thailands Top Motorbike Journey

Praktisk informasjon

En inngangsbillett til Khao Sok nasjonalpark for utlendinger koster 300 baht ($ 9,35). Studentene får en søt rabatt, med billetter til bare $ 3 (100 baht). Mange utflukter vil omfatte inngangsbilletten, så du trenger bare å få en hvis du sjekker ut uavhengig.

Når jeg snakker om turer, anbefaler jeg på det sterkeste å registrere deg for en. Da vi brukte en måned på backpacking Thailand, handlet vi om å gjøre ting selv og holde oss til et budsjett. Vi bestilte våre egne bussbilletter, betalte inngangsbilletten og fant en ROom i en grunnleggende jungelhytte.

Det var lett nok å følge løypene fra besøkssenteret, men vi ante ikke hva vi sjekket ut underveis og så veldig lite dyreliv. Verst av alt kom vi ikke engang til sjøen. I ettertid skulle jeg ønske at vi nettopp hadde avskallet pengene til en solid 2-3 dagers ekskursjon som inkluderte litt vandring rundt i landsbyen, så vel som en natt ute på sjøen i en flytende bungalow.

Lær av våre feil og bare registrere deg på en tur. Når du backpacking Thailand, er det ofte bedre å svelge stoltheten din og bare la noen andre gjøre det grynt å jobbe for deg! Khao Sok er absolutt et sted der fordelene med en utflukt langt oppveier besparelsene ved å gjøre det på egen hånd.

Selv om vi kunne ha gjort det bedre, hadde vi fortsatt en fantastisk tid med å sjekke ut Khao Sok, og jeg er sikker på at du også vil gjøre det. Det er et fascinerende, fantastisk sted du bare må se for å tro. Med sin oppsiktsvekkende natur, spesielle flora og mangfoldig befolkning av dyreliv, er det absolutt et av de beste stedene å sjekke ut i Thailand.

Liker du denne artikkelen? Pin det!

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -tilknyttet og også et tilknyttet selskap for noen andre forhandlere. Dette indikerer at vi tjener provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår og kjøper fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *