Årsaker til å reise til Îles-de-la-Madeleine, Canada

Årsaker til å reise til Îles-de-la-Madeleine, Canada

Adventurous Kate inneholder tilknyttede lenker. Hvis du kjøper gjennom disse koblingene, vil jeg tjene en provisjon uten ekstra kostnad for deg. Takk!

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på Pinterest
Del på e -post

Îles-de-la-Madeleine er en mystisk skjærgård like nord for Prince Edward Island i Canada. De er isolerte, vanskelige å nå, og perched i St. Lawrence -bukten, der vinden pisker som gal og erosjon truer deres eksistens.

Men dette er øyer med fantastisk skjønnhet-av knallrøde klipper og fyrtårn, av lilla hytter og selkolonier, av håndverksøl og kremete oster og hummerruller som serveres på baksiden av mini-marts.

I juli reiste jeg på et 10-dagers ekspedisjonscruise i Eastern Canada med Oneocean Expeditions. Jeg ble interessert i denne reisen fordi den sjekker ut så mange tilfeldige, vanskelig tilgjengelige steder i Atlantic Canada. Men jeg ble mest spent da jeg så Isles-de-la-Madeleine på reiseruten-destinasjonen jeg ønsket å sjekke ut mest!

Ekspedisjonen var fantastisk – en av de beste turene jeg har tatt på lenge. Og mot slutten av reisen, til tross for de utrolige stedene vi besøkte, var Îles-de-la-madeleine min favoritt.

Hva var det med disse øyene som stjal hjertet mitt?

Innholdsfortegnelse

Reiser til Magdalenøyene
En vindfull, stormende skjærgård
De beste tingene å gjøre i Îles-de-la-madeleine
Se de røde klippene.
Gorge på lokale oster ved Pied de Vent Fromagerie.
Sjekk ut et autentisk røykhus på Le Fumoir d’Antan.
Kitesurfing, kajakkpadling, fotturer og mer.
Nyt håndverksøl på à l’Abri de la Tempête
Chat med de utrolig vennlige lokalbefolkningen.
Hvordan komme til Îles-de-la-madeleine
Reiser til Îles-de-la-Madeleine med Oneocean ExpeditionsRead mer:
Mine favorittøyeblikk som cruiser Øst -Canada med Oneocean Expeditions

Hvor du kan bo i Îles-de-la-madeleinetop-rangerte Îles-de-la-madeleine innkvartering
Oppskalere B & B: La Butte Ronde
Midt rekkevidde Guesthouse: Motel L’Archipel
Hostel: Auberge de Gros-Cap eller Paradis Bleu

Reiseforsikring for Îles-de-la-madeleine
Takeawayread neste:
Cabot Trail: Nova Scotias beste biltur
Har du vært i Îles-de-la-madeleine? Ser det ut som din slags sted? Del bort!

Reiser til Magdalenøyene

Îles-de-la-madeleine er kjent som Magdalenøyene på engelsk (eller maggiene, hvis du føler deg frekk). Så hvilket begrep er best? Du er i Quebec, så det franske navnet råder, selv om det er mer en munnfull: Îles-de-la-madeleine. Fem stavelser: ål-duh-la-mad-len.

De opprinnelige innbyggerne i Îles-de-la-madeleine var den urfolk Mi’kmaq-folket, som jaktet den en gang-tilknyttede hvalross; På slutten av det attende århundre hadde hvalross blitt overhuntet til utryddelse i regionen. I det syttende århundre migrerte de første franske nybyggerne til øyene.

Mennesker fra Îles-de-la-madeleine kalles madelinoter, og som akadianere har de en tendens til å ha mer til felles med sine naboer i Atlantic Canada enn fastlandet Quebec. Forvent å se mange Quebec og Acadian -flagg fløyet over hele øyene. Befolkningen er omtrent 12 700.

Øyene er 94% frankofon og 6% anglophone. Engelsktalende madelinoter lever for det meste i noen av de lengste samfunnene på Magdalen-øyene: Grosse-Île, Île d’Etrée og Dirty Harry (ja, det er dets virkelige navn).

En vindfull, stormende skjærgård

Når dyrekretsen min lander på Îles-de-la-madeleine, blir jeg slått av hvor vind det er. Øyene er berømt blustery, noe som gjør dem til et hotspot for kitesurfing og windsurfing. Det kan kaste besøkende for en sløyfe – noen mennesker er overrasket over hvor vanskelig det er å sykle i vinden, og teltcampere er vanligvis uforberedt på virkeligheten av å sove utendørs!

Vi ankommer La Grave, en landsby med bittesmå grå hytter jublet opp med knallgul og grønn trim. Det akadiske flagget, som et fransk flagg med en gul stjerne i det ene hjørnet, flyr stolt over hele landsbyen. Det er en overskyet dag, og disse fargene gir liv til det monokromatiske landskapet av grått og beige.

Men det jeg mest ønsker å se er hyttene – de lyse, fargerike hjemmene jeg har sett i innlegg om øyene. Og så snart vi treffer veien og kjører til de andre øyene, ser vi dem – bittesmå lilla hytter som ligger i kriker, overdådige gule hjem som holder domstol over det kuperte landskapet. I det fjerne er røde klipper toppet med fyrtårn.

Å være i Îles-de-la-madeleine føles som å leve i en annen tid. Alt virker fratatt det grunnleggende – hytter og fiskebåter og ærlige livinger. Hvem trenger noe mer enn det? Hvis du fortalte meg at internett eksisterte her, tror jeg kanskje ikke deg.

Øyene står imidlertid overfor store spørsmål relatert til erosjon. Overflatearealet på øyene skifter konstant, noe som gjør at det totale antallet øyer endres kontinuerlig (noen ganger blir to øyer sammen med og noen ganger er de ikke). Mens det erDet har vært tilfelle i århundrer, de virkelige bekymringene er hvordan denne lavtliggende skjærgården vil håndtere klimaendringer og stigende havnivå.

De føler allerede effektene når harde stormer klatrer seg oppover østkysten. Etter orkanen Dorian i 2019 har Madelinots bedt om mer hjelp fra provinsen for å beskytte mot ytterligere erosjon; Provinsen hevder at de ikke har nok penger til å gjøre det. Du kan lese mer om det her (på fransk).

Det er ikke overraskende at øyene har mistet befolkningen gjennom årene, da unge mennesker forlater muligheter andre steder og uten tvil mer solid grunn.

Samtidig er det imidlertid håp. I form av et bryggeri.

Når jeg kommer inn i à l’Abri de la Tempête, øyas elskede bryggeri, føler jeg at jeg har blitt katapultert inn i dag. Denne funky baren med sin moderne dekor føles som om den kan være et sted dypt i Brooklyn. Og det ble startet av to unge kvinner som ønsket å bringe en moderne virksomhet til sine elskede øyer.

Er dette fremtiden? Flere unge mennesker kommer tilbake, flere bedrifter som kommer til øyene? Skal folk fortsette å kjempe for finansiering for å beskytte miljøet? Skal folk tro på reiselivspotensialet til sine vanskelig tilgjengelige øyer og gjøre dem enda mer uavgjort?

Kanskje, ifølge en Madelinot -kvinne som jobber i en butikk i La Grave.

“Alle forlater alltid,” forteller hun meg. “Alle ungdommene, de går for å studere og de kommer ikke tilbake. Men nå begynner de endelig å komme tilbake. Seks babyer i familien min ble født her i år! ”

De beste tingene å gjøre i Îles-de-la-madeleine

Det er så mange ting å gjøre i Îles-de-la-madeleine. Enten du er fokusert på friluftseventyr, camping utenfor stranden eller utforsker en ganske liten landsby, er det noe for deg. Her er noen av de beste tingene å gjøre:

Vandrer butikkene og butikkene i La Grave Village. La Grave, som ligger på den sørlige øya L’île Havre-Aubert, er uten tvil den mest pittoreske delen av Magdalen-øyene.

Her i La Grave er det beste å gjøre bare gå rundt, sjekke butikkene og nyte sjøen. Jeg elsket spesielt sjokoladebutikken – de lager de mest fantastiske saltede karamelltrøflene!

La Grave er også hjemsted for Musée de la Mer, et museum som dekker øynene.

Hvis du skal spise lunsj i La Grave, kan du prøve å gå på den tidligere siden – det er bare noen få kafeer her for å tilfredsstille de store folkemengdene. Cailin og jeg spiste et fantastisk måltid på Marché Resto, en mini-mart med en restaurant i ryggen, og det virket som om bare lokalbefolkningen visste om det. Mer om det lenger ned.

Se de røde klippene.

Du finner nydelige røde klipper over hele øyene-denne, min favoritt, er ved Cape Lighthouse på vestkysten av Île-du-Cap-Aux-Meules. Pei er kanskje mer kjent for sin røde skitt og klipper, men Magdalenøyene er like fantastiske, om ikke mer!

Vær oppmerksom på at å utforske klippene kan være farlige – mange eroderer kontinuerlig og kanskje ikke holder vekten. Hold minst tre meter unna kantene på klippene, hold til markerte stier og følg alle tegn.

Gorge på lokale oster ved Pied de Vent Fromagerie.

Et av favorittstoppene mine i Îles-de-la-Madeleine var La Fromagerie du Pied de Vent. Navnet Pied de Vent (eller “Foot of Wind”) refererer til solstrålene som kikker ut fra skyene.

Du kan slippe inn i Fromagerie og kjøpe oster, men hvis du virkelig vil komme inn på det, ta turen! Du vil utforske beite, være vitne til osteprosessen, og selvfølgelig mye smaker. Den 90 minutter lange turen finner sted på utvalgte dager mellom midten av juni og slutten av august (ring dem for å sikre) og koster $ 15 CAD ($ 11 USD) for voksne og $ 5 CAD ($ 4 USD) for barn.

Jeg kjøpte definitivt noen få av ostene for å nyte tilbake på skipet! (Cailin var mindre enn fornøyd med at jeg brakte tilbake en av de stinkende variantene, men som enhver ostekjenne vet, jo stinkende osten, jo bedre!) Min favoritt var Jeune-Coeur (Young Heart).

Sjekk ut et autentisk røykhus på Le Fumoir d’Antan.

Da jeg så et sildet røykhus på reiseruten, innrømmer jeg at jeg ikke var så spent. Men Le Fumoir d’Antan endte opp med å være et av høydepunktene på min tid på øyene. Jeg forventet et ubehagelig fiskeforedlingsanlegg-men dette er et familiedrevet røykhus der de røyker fisken på samme måte som de har i generasjoner. Og det lukter fantastisk inne!

Turer inkludert en smaksprøver tilbys fra juni til august kl. 15:30 for $ 5 CAD ($ 4 USD) per person, gratis for barn under 5 år.

Det er en høy bakke bak røykhuset som er godt å klatre etter panoramautsikt over hyttene rundt. Jeg anbefaler absolutt å dra opp der for noen få bilder.

Kitesurfing, kajakkpadling, fotturer og mer.

Dra nytte av den sinnssyke vinden ved endelig å lære å kitesurf! Hvis ikke, er det mange andre friluftsaktiviteter.

Kiteauxiles tilbyr kitesurfingkurs for alle nivåer. L’Istorlet tilbyr kajakk enD stand-up paddle board utleie og turer, inkludert seilturer og tetning og ser på kajakkutflukter. Utflukter Sur Mer tilbyr en rekke båtliv og fisketurer, inkludert stjerneturer. Reiselivsstyret har en samling turstier som er oppført her; Du kan også kjøpe en guide til øyas løyper på kontoret deres i Cap-Aux-Meules.

Nyt håndverksøl på à l’Abri de la Tempête

En av de kuleste nye bedriftene på Îles-de-la-Madeleine er à l’Abri de la Tempête, et kvinnebundet bryggeri med en rekke lokale øl på trykk! Navnet betyr “ly for stormen” – et passende valg for et sted så vind som Magdalenøyene.

Bryggeriet ble åpnet av to kvinner i 2002, som drømte om å åpne en ny type virksomhet i hjemmesamfunnet. Ølene hyller det tøffe klimaet og isolerte stedet. Du finner smaker laget med lokale urter og alger, og de har til og med et røkt øl laget i samarbeid med Fumoir d’Antan, det lokale sildens røykhus!

Ikke bare har bryggeriet fantastiske øl – men hele baren er dekorert med stil. Og det er satt i et tidligere krabbeforedlingsanlegg, med utsikt over sanddyner og havet!

Bryggerne sier at ølene deres kommer med “un peu de folie” – som du kan oversette som “litt moro” eller “litt galskap.” Jeg tror begge er passende her.

Hvis du bor noen dager på Îles-de-la-madeleine, er sjansen stor for at du har mindre enn idealvær på et tidspunkt. Det er da du kommer hit – for ly for stormen.

Chat med de utrolig vennlige lokalbefolkningen.

For å være ærlig har ikke Quebecois det største rykte blant reisende, noe som ikke er rettferdig overfor de herlige menneskene som bor der. Jeg har kjent mange reisende til Montreal som har følt seg stukket etter å ha spurt: “Parlez-Vous Anglais?” og få en øyet eller et svar på fransk i hurtigbrann. Jeg skulle ønske det ikke var tilfelle, men det er ganske vanlig.

Jeg hadde vakten opp da jeg ankom Îsles-de-la-madeleine-jeg snakker fransk, men snakket jeg nok fransk til å komme forbi her? Jeg gikk inn i Marché Resto, en mini-mart med en restaurant i ryggen, usikker på hvordan jeg skulle bestille. Hvorfor kunne vi ikke bare gått til en vanlig restaurant med normale regler? Jeg håpet at jeg ikke så dum ut for damen bak disken.

Så jeg innkalte nerven og spurte – og hun smilte og fortalte at jeg kunne bestille her og betale henne, for så å ta kvitteringen på baksiden og de ville lage maten.

Når jeg ser tilbake, vet jeg ikke hva jeg var redd for. Alle var ivrige etter å ønske besøkende velkommen og glade for å snakke engelsk så godt de kunne. Og Cailin og jeg fikk glede av ferske hummerruller og en stor tallerken med poutine.

Hvordan komme til Îles-de-la-madeleine

De gjør det ikke lett å komme til Îles-de-la-madeleine. Det kan være komplisert, tidskrevende, dyrt eller alle tre. Men hvis du er villig til å investere innsats for å komme til disse øyene, vil du bli belønnet.

Det er direkte flyreiser til Îles-de-la-Madeleine fra Quebec City, Montreal og Gaspé. Imidlertid har disse flyvningene en tendens til å være veldig dyre, spesielt i sommermånedene. Sjekk Skyscanner for de billigste prisene.

Det er vanlige CTMA-ferger til Îles-de-la-Madeleine fra Souris, Prince Edward Island. Reisen tar omtrent fem timer hver vei. Gjennom året forlater fergen Pei klokken 14:00 og forlater Îles-de-la-Madeleine kl. 20.00; Ytterligere avganger er planlagt i juli og august. Bestill så snart du kan fordi denne fergen har en tendens til å selge ut.

Prisene hopper kraftig opp i høysesongen, fra 15. juni-14. september. Lav sesong/høysesongpriser er $ 35,10/54,30 CAD ($ 26/41 USD) for voksne, $ 28,60/43,90 CAD ($ 22/33 USD) for eldre, $ 14,15/$ 27,35 CAD ($ 11/21 USD) for barn under 12 år, og gratis For barn under 5. Kjøretøyer under 21 fot er $ 71,20/101,25 CAD ($ 54/76 USD). Se nettstedet for flere kjøretøy.

Det er en buss til th

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *