Bangkok til Chiang Mai med tog eller buss: rutine samt priser

Bangkok til Chiang Mai med tog eller buss: rutine samt priser

Bangkok er episenteret for Sørøst -Asias backpacking -scene, takket være den sentrale beliggenheten, rimelige kostnader, samt direktefly fra nesten alle større byer over hele verden. Naturligvis bruker reisende dette som inngangspunkt i tillegg til å hoppe av punkt til andre destinasjoner, ikke bare i Thailand, men i ASEAN -regionen.

De fleste reisende på en tur med flere byer tar en av disse tre vanlige rutene: Gå nordover til Chiang Mai, gå sørover til Phuket så vel som Krabi, eller gå ut til Siem Reap i Kambodsja. Hvis du planlegger å ta den aller første ruten, er denne publiseringen noe for deg.

Fra Bangkok kan du nå Chiang Mai på tre måter: med tog, med buss, så vel som med fly.

Hva er dekket i denne guiden?

Bangkok til Chiang Mai av Trainchiang Mai jernbanestasjon til Old City

Bangkok til Chiang Mai av Busfrom Mo Chit busstasjon
Fra Sombat Tour Viphavadee 13 Terminal
Flere bussalternativer

Flere tips på YouTube ⬇ relaterte innlegg:

Bangkok til Chiang Mai med tog

Det aller første du bør gjøre er å komme til Hua Lamphong Station (aka Bangkok jernbanestasjon), der tog som er på vei til Chiang Mai begynner sin reise. Hvis du kommer fra Suvarnabhumi flyterminal eller Don Mueang flyplass, er det nøyaktig hvordan du kommer til Hua Lamphong: Flight Terminal til Hua Lamphong.

På Hua Lamphong -stasjon har du en mulighet til å reise et dagstog eller et sovende tog over natten.

Reisen til Chiang Mai tar 11 til 16 timer, avhengig av hvilket tog du tar. Dagens sete-bare avslører tog nr. 7 tar 11 timer, og forlater Bangkok klokka 08:30 og dukker opp klokken 19.30. Prisen er rundt 890 (USD27,32, Php1460).

Derfor foreslår jeg det sovende toget over natten, slik at du ikke vil kaste bort en dag, så vel som du virkelig sparer en hotellkveld.

Alle sovende tog over natten har andre klasse køyer, men ikke alle har aller første klasse. Noen tog er aircondition; Andre bruker bare fan. Dobbelt inspiser før bestilling.

Andre klasse pris: fra ฿ 830 (bare fan) til ฿ 1300 (klimaanlegg)

Førsteklasses pris: Rundt ฿ 1753 (USD54, Php2875)

Her er valgene dine:

Det jeg tok var tog nr. 13, som forlot Hua Lamphong klokken 19.35 og dukket opp i Chiang Mai neste morgen. Toget vårt ble forsinket, men det var en flott opplevelse generelt. Bare ta med snacks ombord i situasjonen du blir sulten.

✅ Bla gjennom tog til Chiang Mai her: Bangkok til Chiang Mai

Buss så vel som togsøk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *