Cafayate to Tilcara & The Salt Flats: Road Trip in Northwestern Argentina

Cafayate to Tilcara & The Salt Flats: Road Trip in Northwestern Argentina

“Du tar den veien?” Vår guide til den gratis vandreturen i Salta utbrøt. “Det er ofte oversvømmet så vel som en ganske gal stasjon.”

Vi hadde hørt at veien fra Cafayate til Cachi var dårlig fra andre bloggere, men det å ha en regional argentinsk fortalt oss at det var dårlig, var enda en rop. Vi reiste i Salta -provinsen i regntiden, noe som betyr at vi kan forvente at stenginger av veg, skred samt flom langs banen 40.

Vi satte ut fra kafayat med tåkete vinhjerner, så vel som fingrene krysset i solfylte dager.

Klikk her for å sjekke ut del 1 av vår biltur fra Salta til Cafayate.

Klikk her for å sjekke ut om de fire dagene våre tilbrakt i Cafayate.

Ikke gå glipp av videoene på slutten av dette innlegget!

Kafayate → Cachi

Avstand: 171 kilometer

Rute: 40

Varighet: 5,5 timer, inkludert lunsjstopp på en liten restaurant

Veiforhold: grus, støvete, smale flekker

Høydepunkter: Quebradas del Los Flechas natur, Cachí

Hvor vi bodde: Hotel Pueblo Antiguo

Innen 29 kilometer etter å ha forlatt kafayatet, endte fortauet. Det ville ikke være noe støvete, humpete veier i løpet av turen til Cachí!

Landskapet var øde. Vi var omgitt av ørken, kaktus så vel som en og annen hytte på siden av veien. Utsikten var i orden, men så langt ble vi ikke tilbudt om sannheten om at denne veien skulle være en av de aller beste i området.

Så snart vi nådde Quebradas de los Flechas, endret våre meninger. Drastisk.

Etter å ha kjørt med Quebradas de Las Conchas fra Salta til kafayat, trodde vi ikke at naturen kunne få noen form for mye bedre på bilturen vår. Men da vi gikk inn i disse quebradasene, ble vi helt blåst bort av de taggete sandsteinsklippformasjonene som hilste oss ved hver sving.

Quebradas de las Flechas var spektakulære. Dette er en må-drivsti i regionen
Med bare et par andre kjøretøyer på denne ruten, hadde vi den nydelige utsikten i utgangspunktet alt for oss selv. Vi trakk oss flere ganger for å ta bilder, så vi gjorde ikke den største tiden, men vi kunne ikke hjelpe oss selv.

Etter 5,5 timers kjøring uten noen form for regn eller oversvømte veier, dukket vi opp i Cachí. Jeg antar at vi var heldige! Den lille byen med rundt 5 500 innbyggere (som hovedsakelig er etterkommere av Díaguita -folket) finnes ved foten av Nevado of Cachi, som er en kjede med mange Goliat -fjelltopper, den høyeste er 6.380m.

Den bitbyen Cachí var egentlig ganske pittoresk
Med sine hvitkalkede bygninger så vel som avslappede lokale, likte vi virkelig denne lille byen – spesielt siden av Road Quesadillas med geitost!

Dette var de aller beste quesadillaene laget av de søteste kvinnene
Cachí → Salta → Tilcara

Avstand: 336 kilometer

Rute: 33 Cachí til Salta, samt Old Path 9 Salta til Tilcara

Varighet: 6,5 timer inkludert en 30 minutters lunsjpause

Veiforhold: Bra. Asfaltert. smal og vind med sti 9

Høydepunkter: Switchback Roads. Synspunkter. GAMLE PATH 9

Hvor vi bodde: Posada Con Los Angeles

I samsvar med morgenen pakket vi opp vår bit chevy tradisjonelle i tillegg til å slå veien igjen. Biler og lastebiler er så mye enklere enn å ta offentlig transport! Noen ganger pakker vi ikke engang sekkene våre, så vel som bare kaster det i bagasjerommet.

Planen i dag var å kjøre nordover mot Salta, og det var der vi startet bilturen. Men i stedet for å redusere bilen, omgår vi byen i tillegg til å fortsette nordover til byen Tilcara, som finnes nær grensene til Bolivia så vel som Chile.

Dagen startet med oss ​​som helt gikk glipp av “must-see” -utsikten over dalen nedenfor siden av tykke, lave hengende skyer. Irritert så vel som å føle virkningene av FOMO (frykt for å gå glipp av) begynte vi vår nedstigning langs mange hårnålsvendinger.

Vi kan knapt se foran oss. Lysene våre var på, tåken var tykk, så vel som veien var utrolig vind. I mange deler ville det ha vist seg umulig for oss å passere ett kjøretøy til. Heldigvis kom ingen opp bakken, bare gikk ned.

Etter den antiklimaktiske stasjonen med tilbakeslag, endte det virkelig opp med å være en begivenhetsrik kjøretur.

Vi traff så vel som drepte en fugl, så mange døde tarantler på veien – så vel som en som var ekstremt mye levende. Vi oppdaget mange lamaer så vel som esler, en unik kirkegård samt en tilfeldig regional feiring totalt med musikk så vel som mat!

Fortsetter videre at naturen vår endret seg fra tørt så vel som bare, til rik så vel som full. Etter å ha gått forbi SALTA-byen på motorveien, vi kom på Old Path 9, så vel som omringet av tykke miljøvennlige trær, susende elver så vel som smale kløfter.

Vi var definitivt ikke i ørkenen lenger … før vi dukket opp i Jujuy -provinsen.

Vi tenkte på om vi skulle totale kjøredagen vår i Purmamarca, eller Tilcara, men valgte med sistnevnte så vel som glade for at vi gjorde. Denne bitbyen hadde en veldig “boliviansk” følelse, med tradisjonelle kunsthåndverk, plagg så vel som kunstverk som vi ikke hadde sett så langt under oppholdet i Argentina. Restauranter serverte lama (yum!) I tillegg til at mange kvinner var kledd i aboriginiske klær.

Llama kjøtt er virkelig virkelig velsmakende!
Denne unike fjellbyen ligger ved foten av Andesfjellene i Quebrada de Humahuaca -dalen, samt i en høyde på 2500 meter.

Tilcara → Salinas Grandes → Purmamarca → Tilcara

Avstand: 124 kilometer

Rute: 9, 52

Varighet: 4 timers returkjøringstid

Veiforhold: Bra. Asfaltert. Vind

Høydepunkter: Switchbacks. Valley utsikt. Høy høydepunkt. Saltleiligheter. Fargede fjell

Forsto du at det er saltleiligheter i Argentina? Vi hadde hørt alt om verdens største leilighet i Bolivia, men hadde imidlertid ikke noe konsept om at Argentina også hadde sitt eget å tilby. Saltleilighetene var målet, så vel som det primære stedet vi så frem til på denne dagstiden, men som det skulle vise seg, likte vi virkelig reisen dit også.

Kjøreturen fra Tilcara til passet var nydelig!

Bitbilene våre og lastebilen Zigged så vel som zagged opp fjellsiden, før de nådde det største punktet på 4 170 meter. Vi hoppet ut av bilene og lastebilen for en foto-op, så vel som snart innså nøyaktig hvor utrolig intens solen var, i tillegg til at pusten vår var litt arbeidet. Å ha tilstrekkelig drikkevann under disse stasjonene er et must.

Whoo hoo! Vi er på toppen av passet?

Når vi kommer ned fra den høyden, kan vi se det blendende hvite saltet i det fjerne!

Følte bilene og lastebilen rister litt, jeg åpnet vinduet mitt for å lytte etter alle typer lyder. Der var det, en plystrende lyd. Vi hadde et flatt dekk.

Det ser ut til at når vi leier en bil, får vi en leilighet. Når vi trakk over, fikk vi raskt reservedekket ut av bagasjerommet. Solen slo ned på den rettferdige huden vår. Bakken var myk, grusom så vel som Sandy, noe som gjorde jakken tilnærmet ubrukelig. Bilene og lastebilen falt faktisk av jekken på et tidspunkt. Jeg søkte etter en flat stein å bruke som base, i tillegg til at jeg kom stolt av å holde steinen. Jeg hadde gjort min del!

Å bytte dekk på 3.500 meter er ikke ideelt
Noen minutter senere var vi flotte å gå så bra som vi var tilbake på veien mot den hvite massen som skåret i det fjerne.

Det fascinerende elementet om Argentinas saltflate er at det er en vei som skjærer tett med midten av den. Så i stedet for å måtte omkrets området, kan vi kjøre direkte gjennom. Auto parkering I det vi trodde var det mest “hvite” området, hoppet vi ut og forsøkte å gjøre noen av de optiske illusjonsbildene som alle gjør så bra, men snart innså vi at vi trengte en tredje person for å virkelig ta bildet .

Uansett at bildet mislyktes, var vi ærefrykt for saltleilighetene, som sitter i en høyde på 3.450m samt dekker et område på 212 km². Etter å ha gått praktisk talt blind fra å stirre på de hvite leilighetene, bestemte vi oss for at det var på tide å gå videre.

Salt, salt samt mer salt!

Når vi gjorde metoden vår til Tilcara, stoppet vi inn på Purmamarca, en enda mindre by forstått for sine fargerike fjell.

Bakken med syv farger er nettopp slik det virker – en bakke som består av 7 forskjellige farger! Ulike bergarter så vel som mineraler har ført til utviklingen av de vakre røde, pinkene, lilla, miljøvennlige samt brune i fjellet. Den aller beste tiden å se Purmamarca er like etter daggry når fargene virkelig spretter, ikke kl. 16.00 da vi gikk …

Vi hadde noen skyer så vel som belysningen ikke var stor, men der er de, de 7 fargede fjellene!

Tilcara → Salta

Avstand: 200 kilometer

Rute: 9 (ny), 66, 34, 9 (ny)

Varighet: 2,5 timer

Veiforhold: Bra. Asfaltert.

Høydepunkter: Ingen egentlig!

Hvor vi bodde: Posada del Angel

Siden vi allerede hadde gjort detOpplevde den naturskjønne “gamle” banen 9, så vel som siden leiebilene og lastebilen vår måtte være tilbake innen 11:00, valgte vi den raskere motorveien tilbake til Salta.

Det er noen få bensinstasjoner langs metoden å fylle opp før du kommer tilbake til byen, men annet enn det, er det ikke noen form for “severdigheter”. Dette er den raskeste metoden tilbake til primærbyen.

Å leie biler og lastebil for å sjekke provinsene i Salta så vel som Jujuy var et betydelig høydepunkt på turen til Argentina. Etter min mening er det å ha dine egne hjul i dette området av landet et must. Å dra på en tur vil være så godt forhastet, så vel som det er så mange bemerkelsesverdige severdigheter å trekke over i tillegg til å se på underveis. Roadtripping i Argentina, sjekk!

Planlegger du en biltur i Salta / Jujuy Argentina? Ta en titt på videoene våre!

Sjekk ut flere av våre Argentina -videoer her!

Liker du denne artikkelen? Pin det!

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -partner i tillegg til at en tilknytning til noen andre forhandlere på samme måte. Dette betyr at vi lager provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår i tillegg til å kjøpe fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *