Hvor å bo i Sabahs hovedstad – Le Meridian Kota Kinabalu, Borneo

Hvor å bo i Sabahs hovedstad – Le Meridian Kota Kinabalu, Borneo

Sabah i Nord -Borneo er en skatt av kultur og naturlig skjønnhet. Den travle lille hovedstaden, Kota Kinabalu, er det ideelle stedet å begynne å utforske denne mystiske øya. Her kan du bo i KK.

Å fly inn i statens hovedstad – Kota Kinabalu – er den ideelle måten å finne føttene dine før du drar videre til Sabahs mindre trodd stier. Det senker deg inn i den malaysiske tankegangen ganske forsiktig, sammenlignet med den vanvittige støtet du får fra Kuala Lumpur.

Selv om du først er på vei til Kuala Lumpur, er her vår førstetimers guide for å få mest mulig ut av KL.

I motsetning til Kuala Lumpur, er Kota Kinabalu – eller KK som lokalbefolkningen å kalle det – satt ved kysten. På sin østlige side strekker mysteriene i Sør -Kinahavet seg ved Sabahs bredder og strekker seg i det fjerne.

På vestsiden av KK, Mount Kinabalu – Sørøst -Asias høyeste fjell – tårn over byen. De 4.095 meter toppen er ut av skyene bare 30 mil fra byen og funksjoner på Sabahs statsflagg.

Hvor å bo i Kota Kinabalu – Le Meridien KK

Som du kan forvente av en hovedstad, er det mange steder å bo i forskjellige nivåer av komfort og kvalitet. Le Meridiens KK -lokasjon tilbyr imidlertid den ideelle blandingen av vestlig komfort, østlig gjestfrihet og Sabahan -kultur og varme.

Stedet

Vi ble overrasket over hvor Le Meridien ligger i KK. Til å begynne med tok vi en titt på Shangri LA, men det er ikke så sentralt i byen og dens vestlige (og av den grunn solnedgang) er ikke utsikt over vannet som Le Meridien.

Le Meridien er best motsatt nattmarkedene, det er barer og restauranter i nærheten og havnen, hvor du kan gå for å sjekke ut øyene som Pulau Gaya utenfor land, ligger like rundt hjørnet.

Rommene

Romslige, velutstyrte og komfortable, rommene her er hva du kan forvente av et stort sørøstasiatiske hotell. Sengene er enorme og komfortable, innredningen er profesjonell og luksuriøs, og vinduene fra gulv til tak gir deg bemerkelsesverdig utsikt over havnen.

Ved solnedgang får du kasseseter til Sky Show, som alltid er fantastisk.

Hotellet

Så snart du går gjennom dørene til Le Meridien KK, vet du at du er på et kvalitetshotell. De nylige renoveringene, de enorme, høye takene, dekorert for å ligne det fiskefylte havet, og det sofistikerte utseendet til mottakelsen velkommen og berolige.

Til venstre er innsjekkings- og concierge-pultene, og til de beste er restaurantene. Når vi snakket med personalet, fikk vi inntrykk av at de nylige Renos har gjort en betydelig forbedring av den generelle atmosfæren i spiseområdene.

Restaurantene

Det er tre restauranter her i første etasje – nyeste oppskrift, Latitude 05 og Favola. Den nyeste oppskriften gir en rekke retter som er hjemmehørende i Sabah. Tenk fersk sjømat, malaysiske karriretter og muligens noen av den nysgjerrige ambuene – en lokal yamstivelse som brukes til å dyppe i sauser. Maten her er virkelig verdt å prøve.

Det er også her du tar frokost. Og åh! For en frokost! En av de beste oppslagene vi har sett på hotell, får du virkelig en forståelse av hva et hotell i toppklasse dette er for Brekkie!

Latitude 05 – oppkalt etter Sabahs nærhet til ekvator – er hotellbaren. Det er det ideelle stedet å ligge og nippe til en cocktail på slutten av en lang dags utforsking eller få en godt laget kaffe for å holde deg våken i løpet av dagen. De serverer også et uvanlig utvalg av ‘tilførte’ eclairs som du bare noen gang vil finne i KK.

Favola er den mest uventede restauranten å finne her – mest fordi i motsetning til de andre stedene på Le Meridien KK serverer den italiensk mat. Denne intime lille ristorante er gjemt bort og privat – ideell for en spesiell anledningsmiddag. Maten er overraskende autentisk, og det er ikke det du kan forvente å finne så langt fra dette kjøkkenets opprinnelse.

Bassenget

Den virkelige perlen til Le Meridien KK er friluftsbassenget. Opp over den travle støyende gatene i Kota Kinabalu, får den blå skimmeren av bassenget og den vennlige baren deg til å bare bli her hele dagen.

Ta en matbit eller en øl og heng ut her og se ut over havet og markedene nedenfor. Så når solnedgangen starter, gløder himmelen bokstavelig talt med sjarm og du får se dagslys under nivået på bølgene.

Le Meridien Kota Kinabalu

Jalan Tun Fuad Stephens
Kota Kinabalu
Sabah, Borneo

W: Starwoodhotels.com
FB: @MeridienKotakinabalu
TW: @MeridienKK

For mye mer informasjon om våre erfaringer i Sabah, Borneo, sjekk ut guider og anmeldelser:

– Into the Wild – Vår viktige guide til Sabah, Borneo

– Velkommen til jungelen – Borneo regnskog avslørt: Danum Valley, Sabah

-Vår 7-dagers plan for Sabah, Borneo

Har du noen gang vært i Sabah? Hva er din foretrukne ting med et godt hotell? Fortell oss i kommentarene nedenfor!

Bilder av fru Romance ved hjelp av et OM-D E-M5 Mark II Olympus Camera. Vi bodde på Le Meridien KK som gjester på Sabah Tourism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *