MATABUNGKAY Beach: Kullinnede minner i Batangas, Filippinene

MATABUNGKAY Beach: Kullinnede minner i Batangas, Filippinene

2013 16. mars

Et verdifullt gråtoner er spredt langs bredden av Matabungkay. Det er strødd med ashen sand som glitrer en hvit glød når den er klemt av sollys. Det er avgrenset landover av en lang, trang bane med resorts og butikker. Mange ganger er det strødd med søppel som ubevisste lokalbefolkningen og turister etterlot seg. Og å ligge på berm, nesten trygt fra svingen av å ha vanskelig tidevann, er minner – verken friske eller foreldet – som jeg alltid kommer tilbake for.

Jeg misunner denne gutten !!!
Jeg finner meg alltid sluppende på stranden i Matabungkay. Noen ganger med venner. Andre ganger, bare meg. Min siste utsjekking var for nesten ett år siden, april 2012. Det er bare et hull i hjertet mitt som bare sanden på dette stedet kan fylle.

Hva er dekket i denne guiden?

Stranda
Folkemengden
Søppelet
Minnene
Flere tips på YouTube ⬇ relaterte innlegg:

Stranda

Jeg vokste opp i Batangas, og jeg hadde alltid hørt om navnet siden jeg var liten. Men min første gang å sette foten på dette stedet var da jeg allerede jobbet her. Det var kjent for å være en helligdom, et sted som lyser opp ånden og kan skilte med en lysere grå sand. Skjult langs den vestlige bredden av provinsen, vendt mot det vestlige filippinske hav, var det i lengst tid en idyllisk fiskevær til turismen endret det fullstendig.

Legenden forteller at Matabungkay ble “gjenoppdaget” på begynnelsen av 1950-tallet av tyskere som lette etter et paradis i nærheten av den travle Manila. Sakte fikk det prominens og ble i en lang periode “IT” -målet i Sør -Luzon, vei før gjenfødelsen av Anawangin eller fremveksten av Caramoan.

I dag er Matabungkay ikke så berømt, men det fortsetter å tilby helligdom til arbeidsbettede kapitalboere som er vondt for et pusterom og familier som ønsker en enkel getaway. En ting som går for det er tilgjengeligheten – bare to timer unna.

Folkemengden

I byen vår var det en drøm å dra til Matabungkay, til tross for at den var litt over en time unna, var en drøm. Jeg husker at når jeg var liten, ville moren min alltid fortelle søsknene mine og jeg hvor dyrt det var å dra på ferie der når vi tok det opp. Selvfølgelig er ting annerledes nå. For det første har vi allerede råd til å bli der. I tillegg har mange billigere alpinanlegg og vertshus sopp langs kysten gjennom årene. Nærheten kombinert med overkommelighet hadde brakt inn mange turister, og ga levebrødet til lokalbefolkningen og endret ansiktet til stedet underveis.

De som leter etter et rolig, tilbaketrukket paradis, vil bli skuffet av kommersialismen som hadde overtatt det. Butikker er overalt, og leverandører av Mementos nærmer seg gjester, noen ganger vedvarende. Disse flytende hyttene har nesten blitt en inventar at det er nesten umulig å ta et skudd uten dem i rammen.

Bambusflåter
Men pasienten som finner et godt sted blir belønnet. For eksempel er Matabungkay Beach Hotel ved stranden bokmerket av rullebaner som strekker seg til sjøen, og trekker en grense mellom det kostbare feriestedet og resten av stranden.

Om natten kan din unnvikende trygghet bli jaget bort av det allestedsnærværende showstopping Videoke/Karaoke -forestillingene, godt og dårlig, som spiller i bakgrunnen.

Barn som bygger sandslott
Nordenden av Matabungkay Beach
Søppelet

I de mange gangene jeg kom tilbake til Matabungkay, er en ting som er konstant søpla. Hver gang oppdaget jeg matrester, plastinnpakninger, engangsplater og kopper, glassflasker og sigarettstumper. Jeg vet at du finner disse i mange andre strender inn og ut av landet, men de stirrer her – på grunn av både størrelsen og antallet. Det var faktisk Matabungkay som inspirerte meg og lagkameratene mine på philippinebeaches.org til å lansere en ansvarlig reisekampanje.

Forrige gang jeg var her, var tilstanden mye bedre, men den har definitivt sett bedre dager. Likevel er det et godt tegn. I det minste vet jeg at miljøavgiften de har begynt å samle inn et sted. Igjen, det har gått et år siden min siste utsjekking, og jeg kan ikke snakke om dens nåværende tilstand. Jeg håper det er bedre nå.

Ces plukker opp søppel
Feid sammen!
Palen min som rydder opp i denne delen av stranden
Alltid et trist syn
Minnene

Min aller første seriøse jobb sendte meg og fikk meg til å bli i Matabungkay i Lian, Batangas i to måneder. I had just graduated from college, and it was my debut to the corporate world. part of my job was to manage a group of Korean students studying English at Matabungkay beach Resort. Those two months were filled with unforgettable experiences with the kids and my co-workers. Although the busy schedule did not allow me to get out of the resort often, it did not stop me from creating fun memories here. That was in early 2007.

I had never seen many of those Korean and Filipino kids and colleagues again since then. even despite exchanging emails, there is still something missing, something that may be the music of voices or the warmth of physical presence. Når jeg ser tilbake, kan jeg ikke tro hvor nær jeg var dem og forferdet over hvor fjernt vi nå er. Det er som om vennskapet vårt bare eksisterte i løpet av de to månedene de var i nærheten, at de var her. Seks år senere, når kontaktene har gått tapt og koblinger av dem, er det bare ett sted å gjenoppleve disse dagene – på stranden i Matabungkay, blant søpla og mengden og ashen -sanden som en gang ble arr av våre fotavtrykk.

Hvordan komme til Matabungkay: Hvis du kjører, fra SLEX, ta Sta Rosa-avkjørsel, Silang-Tagaytay Highway, og fortsett til du kommer til Batangas-Cavite-grensen. Sving til høyre på veien under Nasugbu -buen til du kommer til skallbensinstasjon, ta til venstre mot retningen til Lian og Calatagan. Se opp for en Matabungkay -skilting på høyre side.

Hvis du tar offentlig transport, kan du ta en varebil (skyttelbuss eller buss som skal til Calatagan eller Lian på Edsa-Taft (nær Pasay Rotonda og Metropoint Mall). Bare be sjåføren/dirigenten om å slippe deg av i krysset til Matabungkay. Derfra, ta en trehjulssykkel.

Flere tips på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

Malabrigo Beach: Stoned Solitude i Lobo, Batangas

Anilao, Batangas: Over overflaten av en undervanns Eden

Masasa Beach: Ikke så fjernt paradis i Tingloy, Batangas

Topp 12 destinasjoner med lang helg fra Manila (ingen flyreiser nødvendig)

Burot Beach i Calatagan, Batangas

13 beste strender i Batangas, Filippinene

Strender i nærheten

Maquinit Hot Springs: Tub Therapy in Coron, Palawan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *