Hvordan lage Gin – Brisbane Distillery’s Gin School

Hvordan lage Gin – Brisbane Distillery’s Gin School

på et travelt hjørne av Brisbanes West End, dørene til Brisbane Distillery åpent for den trøstende mørket i den lange baren. Og like utenfor disse lunefulle rammene, gjennom perleporter, er gin -skolen.

For de fleste av oss sender tanken på å gå tilbake til skolen en isbit skjelver nedover ryggraden.

Men når klassen er i et destilleri og du skal lære å lage gin, er jeg foran linjen, eple i hånden og klar for læreren.

Dette er Brisbane Distillerys utmerkede ginskole, utdanningsånden.

Det er den eneste registrerte gin -skolen i Australia, og klassene er omtrent to timer lange.

Sjekk ut videoen vår fra klassen vår her.

Du kommer bort med en større forståelse av hva destillatører må gjøre for å skape den perfekte gin, men du får også beholde 500 ml flasken gin du har laget.

Dessuten får du en rabatt på en smak på kjellerdørstangen, rabatter på Brisbane Distillery -produktene – deres utsøkt flaske gin, vodka og rhum – og hver 700 ml flaske du kjøper kommer også med en gratis påfylling neste gang du besøker !

Brisbane Distillery’s Gin School

Selve gin -skolen står i lys kontrast til den mørke speakeasy -stemningen til den offentlige baren på Brisbane Distillery.

I bytte mot bås, fat og messingbelysning, har skolen en følelse et sted mellom et vitenskapslaboratorium og et botanikerkontor.

På høye hvite bord er rader med små kobberstills, perfekt dannede miniatyrer av kolonne -stillbildene du vil finne i et alvorlig destilleri. Ved siden av hver er alle fangene på et skolevitenskapsrom; Beakers, måling av sylindere, koniske kolber, små metall skjeer … det tar oss rett tilbake til år 7 og vår første omgang med Bunsen -brennere.

Rundt veggene er vitenskapelige diagrammer over forskjellige planter – den typen ting du kan forvente å komme fra skipene til tidlige oppdagelsesreisende.

Det er også hyller – nesten i taket – av små containere. Nærmere inspeksjon viser at disse alle er merket med et mangfold av botaniske alternativer som er optimale for å lage gin.

Gin -klassen er i økt

Vår utmerkede lærer Charlotte får ting i gang ved først å be oss om å tenke på hvilken type gin vi ønsker å lage.

Heftet vi hver har har en stilguide som hjelper oss. Vil vi ha en krydret gin, en sitrus-fremover, vil det være urte eller blomster, eller ønsker vi en fruktig eller søt ånd på slutten.

Vi velger deretter opptil fire forskjellige botanikaler for å matche den stilen, som vi samler fra 180 eller så bokser rundt i rommet.

Etter å ha lagt basisånden vår til stillbildene våre, slipper vi våre valgte botanikaler i og monter de kondenserende kolonnene som er klare til å begynne å destillere.

Det tar omtrent en halvtime for destillatet – den rene ginen – å begynne å komme ut av stillbildene, og hele tiden vi chatter med Charlotte og de andre elevene i klassen.

Vi har også tatt med fire forskjellige deilige gin -cocktailer fra baren i tillegg til en fullsatt lunsj med ost og biccies.

Charlotte hjelper oss med å ta de viktige kuttene-hodene, hjertene og halene. Disse begynnelsen og avslutningene på destillasjonsløpet er også kjent som fores og haler, og er fulle av smaker og – mer viktig – potensielt farlige kjemikalier.

Vi samler hjertene – den gode biten – og kutter den med rent vann for å bringe det ned til 43% ABV.

På dette tidspunktet kan vi også legge til farge til gins.

Christina legger til litt rødt for å vri gin rosa. Jeg går for den nydelige blå fargen fra Butterfly Pea Flowers. Dette reagerer med endringer i pH og vil gjøre en lys lilla når ting som tonic vann tilsatt.

Våre gins

Bortsett fra Juniper, som alle gins må ha, og Orris Root, som fungerer som en ‘fixer’ og stopper smaker som forsvinner i gin, var ginsene våre helt annerledes.

Fra de 180 botanikene vi kunne velge mellom, var de fire Christina valgte grapefrukt, sitrongress, pepperbær og jordbær -eukalyptus. Resultatet var en nydelig sitrus fremover gin med litt krydder og varme og en sødme fra jordbæret.

Jeg gikk for en mer woody urtestil, ved hjelp av korianderfrø, salvie, pistasj (som bare tilfører tekstur ikke smak) og chili. Jeg la faktisk dobbelt til chili for å få ekstra varme. Gin viste seg ganske bra. På pengene til de salte notatene og det antydningen til varme fra chilien. Jeg vil legge til mer nøtt neste gang, men for å få frem mer av silke -teksturen den gir.

Alt i alt var vi veldig fornøyde med gins. Vi kan ikke vente med å prøve det igjen!

Skolen er ute – tid til å gå tilbake til baren

Stolt bærer våre vakkert merkede og korkede flasker med gin, forlater vi klasserommet og nærmer oss baren.

De tilbyr smaksfly fra Brisbane Distillery’s Gins, Vodka og Rhum her, så vi sitter på de komfortable barkrelene og jobber oss gjennom destilleriets retinue av ånder.

Som alumner fra gin -klassen har vi også muligheten til å kjøpe Brisbane Distillery’s ånder med litt rabatt, som vi åpenbart slår på.

Flaskene er helt fantastiske og, enda bedre,Kom med tilbudet om en gratis påfylling når vi er tilbake i byen! Alt vi trenger å gjøre er å ta med oss de tomme flaskene våre.

Dette er en av de beste opplevelsene vi har gjort, og minner oss om matlagingsklassen vår i Bangkok over blomstermarkedene ved elven.

Morsom, unik og fullstendig minneverdig.

Vi besøkte Brisbane Distillery og Gin School som mediegjester i Distillery og Beda Tourism Board, men våre meninger er fortsatt våre egne. Smakingen og flaskene vi kjøpte var ikke en del av familien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *