Kambodsja er en mini-guide til å reise Kambodsja

Kambodsja er en mini-guide til å reise Kambodsja

med en historie som er både grufull og fantastisk i like stor grad, et land som vil leve lenge til minne om ethvert individ som sjekker ut denne sørøstasiatiske perlen.

Generelt takk til de vennlige, sjenerøse og ekte menneskene, vil du finne et land som aksepterer tiårene med brutalitet, blodsutgytelse og fattigdom mens du begynner å endelig fokusere på en lys fremtid.

Vi tilbrakte i underkant av en måned på å reise rundt i dette fantastiske landet fra sørkysten, opp til de populære templene i Angkor i vest. Det må absolutt være høyt på listen over enhver person som sjekker ut den bemerkelsesverdige regionen i Sørøst -Asia, så for å hjelpe deg med å planlegge her er vår lille guide til reisende Kambodsja.

Valuta og kostnader

Den offisielle valutaen i Kambodsja er den kambodsjanske Riel (KHR), selv om amerikanske dollar blir akseptert ganske mye overalt. Mange steder på ferieplasser vil liste priser i USD. Endring på under $ 1 USD er normalt gitt i multipler av Riel (500, 1000, 2000 sedler), slik at mynter ikke vanligvis brukes.

En grov valutakurs å bruke er $ 1 USD = 4000 khr

Minibanker kan være sjeldne utenfor hovedbyene, så pass på at du lager opp kontanter før du drar hvor som helst mye mer fjernt. Spør lokalbefolkningen om gebyrene, da noen maskiner belaster opptil $ 5 per transaksjon.

Et grovt daglig budsjett for en backpacker som reiser i Kambodsja ville være mellom $ 15 og $ 20. Dette vil se deg reise komfortabelt, spiste stort sett gatemat, og sove generelt i sovesaler med nok endring til å sjekke ut Angkor -templene.

I mellomområdet vil vi foreslå $ 50 til $ 60 daglig for et par. Det vil se deg sove i doble rom med aircondition, blande gatemat med sporadiske restaurantbesøk, ta respektable bære- og opptak til alle hovedattraksjonene.

I den høye enden er det mulig å enkelt overstige $ 100 til $ 200 per dag. Det er noen få feriesteder og elegante hoteller, så vel som noen fine serverings- og private utfluktsalternativer for å sprute pengene dine.

Transport rundt Kambodsja

Med fly, Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville flyplasser driver innenlandsflyvninger. Avstandene i Kambodsja er ikke vesentlige, men å fly fra kystområdet over til Siem Reap vil spare deg for noen få timer med bussreiser og overføringer.

Via båt kjører en spesiell hurtigbåttjeneste fra Siem Reap til Phnom Penh i hver retning daglig. Det er ikke mye raskere enn bussen på grunn av overføringer i hver ende, pluss at den kan bli kansellert vanligvis i den tørre sesongen. Kostnaden er $ 35 per person.

Med tog med en veldig begrenset fredag, lørdag og søndag som kjører fra Phnom Penh til Sihanoukville og tilbake. Reisen en vei tar rundt 7 timer og er mye mye mer pittoresk og sparker tilbake enn vegveien, men ikke raskere.

Buss er fremdeles den viktigste måten å reise i Kambodsja med Phnom Penh -funksjon som det sentrale knutepunktet. Asia Win Alliance, Mekong Express og Gigantic IBIS er de viktigste busseoperatørene som er anbefalt for besøkende som ønsker en jevnere tur!

Må se steder i Kambodsja

Phnom Penh er den beskjedne, men vennlige hovedstaden i Kambodsja. Den har en sjarm og kjølt stemning som vil trekke deg inn, og det er mye mer enn nok til å holde deg opptatt her i noen dager.

Høydepunktene inkluderer National Museum, fullt av fascinerende Angkor -gjenstander, det oppsiktsvekkende kongelige palasset, som er hjemsted for kongen av Kambodsja, og Wat Phnom -tempelet som byen får navnet sitt fra.

Komme av allfarvei i Phnom Penh

Drapfeltene og Tuol Sleng Museum of Genocidal Crimes er begge må-besøkssteder også, men er en vanskeligere dag. Begge gjenforteller i fantastiske detaljer som utspilte seg under Khmer Rouge -rutinen på 1970 -tallet.

Matmessig i Phnom Penh En velsmakende middag med ‘Lok Lak’, den lokale spesialiteten med kjøtt og ris, pluss en øl som hver var $ 5 for oss to.

Det er mange gatematboder å velge mellom i byen. Ellers kan du prøve en standard Khmer -grillmat der et 2 -retters måltid med drikke, koster rundt $ 15. De er enkle å finne, bare følg den deilige lukten!

Kratie, uttalte Kra-Cheh, sitter ved bredden av den mektige Mekong-elven i Øst-Kambodsja og forsyner et flott stoppestopp når de drar fra Phnom Penh mot Laos-grensen. Det er kjent for de sjeldne Irrawaddy delfiner som kan identifiseres som spruter rundt i Mekong -elven nord for byen.

Kampot på sørkysten har en veldig søvnig følelse av det, best hvis du prøver å finne litt driftsstans. Hovedattraksjonen i nærheten inkluderer de forskjellige pepperfarmene der den populære Kampot Pepper produseres. Bokor Hill Station Mountain leverer også en oppsiktsvekkende utsikt over dalen fra ONhøy. Lei en motorsykkel eller sykkel for å ta turen opp der.

Bare noen få kilometer i tillegg østover langs kysten er den rolige byen Kep, som er stedet å ta turen hvis du prøver å finne noen få dager i en hengekøye.

Sihanoukville og Koh Rong leverer noen oppsiktsvekkende strender som vanligvis er mindre overfylte enn lignende i nabolandet Thailand. Sørg for å fange fergen til Koh Rong eller de andre offshoreøyene for å oppdage din skive av fjernt paradis.

Battambang, uttalt Battambong, er relativt avslappet sammenlignet med Phnom Penh og er lett å navigere rundt til fots. Sørg for å sjekke ut Sala Khaet (Lord Governor’s Palace), Battambang Museum og den mektige statuen av Ta Dumbong.

Ta en utflukt av det omkringliggende landskapet ved hjelp av din egen motorsykkel eller en tuk tuk (Remorque) med privat sjåfør/guide. Du vil se de lokale fiskeværene, frukt flaggermus, Banan Temple, Phnom Sampeau Mountain (Killing Cave) og ‘Bat Cave’ der millioner flaggermus flyr ut ved solnedgang. Pluss ikke gå glipp av det spesielle ‘Bamboo Train’, rundt 4 km fra Central Battambang.

Siem Reap og Angkor -templene er et behov for å sjekke ut for enhver person som gjelder Kambodsja. Fra budsjett herberger til luksuriøse spa -resorts, Siem Reap har noe for hver reisers budsjett.

Mens du er der, sjekk ut Khmer-kjøkkenet i smug vest for fantastisk og rimelig lokal mat. Å fylle strømnettet er rundt $ 4 og startende $ 2,50 med Angkor -øl til $ 1 per glass.

Tillat deg 3 dager å utforske templene til Angkor fullt ut. En billett vil koste deg $ 40, og du vil være best å ansette en tuk tuk og bilist for å få mest mulig ut av tiden din der og slå varmen.

For å holde kostnadene nede når du sjekker ut Angkor -templene, kan du spise en god frokost på hotellet ditt. Lager opp snacks og vann før du drar ut på dagen og spar hovedmåltidet når du kommer tilbake til byen der prisene er lavere.

Vær i Kambodsja

Kambodsja har bare to hovedsesonger, våte og tørre. Den tørre sesongen går fra oktober til april med temperaturer som topper seg i høye 30 -tallet ° C (90 -tallet ° F) i april. Mens den våte sesongen går fra mai til oktober og topper seg fra juli til september når det regner nesten hver dag. Men ikke så lenge, slik at du fremdeles lett kan fortsette å utforske!

Visum for Kambodsja

De fleste nasjonaliteter krever at visum kommer inn i Kambodsja som er tilgjengelige ved ankomst til både landegrenser og flyplasser og koster $ 30 for et 30 dagers ferier. Ditt 30 dagers enkeltinngangsvisum kan forlenges en gang i ytterligere 30 dager til en pris av $ 45 ved hjelp av en agent i Phnom Penh.

Evisas er også tilgjengelig online i utvikling for $ 37, kjempefint hvis du flyr inn i Kambodsja eller krysser ved visse landegrenser der rip offs og svindel er vanlige.

Liker du denne artikkelen? Pin det!

Ansvarsfraskrivelse: Geiter på veien er en Amazon -tilknyttet og også et tilknyttet selskap for noen andre forhandlere. Dette indikerer at vi tjener provisjoner hvis du klikker på lenker på bloggen vår og kjøper fra disse forhandlerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *