Karriretter, City Escapes og Korean BBQ

Karriretter, City Escapes og Korean BBQ

denne uken har vært ganske mye ideen vår om en ideell uke. Rikelig med mat, reise, innhenting av venner og et oppholdskation du må sjekke ut.

Jeg klarte til og med å presse inn en karri (jeg har hatt en hankering for indisk mat noensinne fordi vi kom tilbake fra Storbritannia) på en ny lokal restaurant.

Ser du hva jeg mener? Krysset av for alle boksene!

Vi håper du gleder deg over denne ukentlige utgaven.

Skål – Jim & Christina xx

Avokado på toast må være ett livs fantastiske gaver. Jeg ble oppdratt til å spise avokado – ganske uvanlig for en engelsk gutt på 80 -tallet. Mamma pleide å lage meg Avo -smørbrød, og jeg elsket dem. Men kameratene mine ville alle lure når de så de grønne sarniene mine.

Avokado virker fremdeles ikke så populært i Storbritannia, men her i Australia er det mye mer del av kulturen. passer meg!

Du kan merke at jeg har overladet avo -toast. Jeg lagde litt macadamia dukkah forrige uke for et stek lam vi hadde. Et lite dryss av disse tingene og en klem med sitron har gjort morgenen min omtrent tusen ganger bedre!

Dukkha -oppskriften er her på nettstedet, og det er overraskende enkelt. Dukkahen varer i en forseglet beholder i kjøleskapet i evigheter og er ideell for å strø på alt fra avokado eller posjerte egg til stekende kjøtt eller grillmat.

I kveld har vi gått ut på middag. Jeg har vært ute etter et indisk måltid i evigheter, og med vårt foretrukne karrihus i Balmain som stenger dørene etter 38 års handel (mennene har trukket seg), har vi valgt å prøve ut et annet lokalt karri -ledd.

Manjits indiske restaurant har også vært i Balmain i veldig lang tid, men uansett grunn har vi aldri vært her før.

Bharrah Kebabs – franskede lammekoteletter marinerte og stekte i Tandoor – er deilige. Må elske den bollen også, ikke sant?

Strømnettet kommer ut og Christina og jeg fyller i hovedsak vårt bord med mat! Vi har også kjøpt Baigan Bhartha – en aubergine -karri som også har vært i Tandoor for å gi den en røykfylt smak. Når det angår bordet, løfter servitøren den store glassklokke -krukken for å avsløre en røykrør som har tilført maten.

Jeg elsker litt teater med middagen!

Maten her på Manjit’s er på punkt. Det er vanskelig å finne en god indisk restaurant (etter engelske standarder) i Australia, men denne treffer absolutt merket.

Oksekjøtt Vinha d’Alhos (Vindaloo) er enestående og ikke så varm at den er uspiselig, og det er det du får hele tiden i England. Manjits Onion Bhaji, ris og brød er også deilig, men det er Christinas kylling Gosht-Saagwala-en røykfylt karri laget med renet spinat og krydder-det er virkelig overrasket oss.

Det er fornøyd med Curry Cravings – for øyeblikket uansett!

I kveld er vi i byen på et oppholdskation Vi kan ikke vente med å fortelle deg mye mer om-så se dette rommet for vår fulle gjennomgang, pluss hva vi synes er vår beste video til dags dato.

Vi bor på Little Albion Guest House i Surry Hills – vår gamle stampende bakke. Dette boutiquehotellet er vakkert dekorert og har en komfortabel, men elegant stemning fra 1920- og 1970 -tallet.

Diskret gjemt bort en av forstadens små smug, får det lille Albion -pensjonatet deg til å føle deg veldig som en av lokalbefolkningen.

Detaljnivået på dette hotellet er utrolig. Der de bare kunne ha brukt et generisk lavpriseteppe eller en moderne balustrade, har designerne valgt en estetikk som går så mye bedre med stilen på hotellet. Det er veldig givende.

Denne trappen med sin Feature Light -inventar viser virkelig hva dette hotellet sikter til i sin følelse og sans for humor.

Rommet vårt – et av de klassiske rommene – er stort nok til å være veldig komfortabel med en betydelig seng og et enestående toalett (det er også et bad med dette rommet). Den enorme TV -en som braketter fra veggen lar deg vite at du fremdeles er i det 21. århundre. Ellers – med designet og følelsen av hotellet kunne du ha reist tilbake i tid.

Surry Hills har mye flere restauranter, barer, kafeer og spisesteder enn andre steder i byen. Men det er praktisk talt umulig for meg å være tilbake hit og ikke gå inn på mitt foretrukne lokale – Royal Albert Hotel.

Denne puben har utrolig bra øl på tappet tider. Og burgere de gjør her får meg til å gråte at jeg ikke bor så nært mer.

Imidlertid pleide jeg å begjære etter Royale med ost – deres fremste burger. Men fordi vår siste sjekk ut har lagt til Albert Cheese and Bacon, som på en eller annen måte er en forbedring … selv om jeg ikke burde bli så overrasket. Jeg mener, du legger bacon til noe, ikke sant?

Mitt foretrukne forslag til disse burgere er imidlertid å be om å “bli krydret”. De bruker en deilig chilisaus fra dumplingbaren som virkelig sender deg inn i en annen burgerdimensjon!

I dag har vi tatt en tur inn i landet for å sjekke ut en fantastisk retrett utviklet for å tilbakestille zen og rense hodet. Billabong Retreat i byen Maraylya omtrent en times nordvest for Sydney ved foten av Blue Mountains.

Med fokus på meditasjon, velvære, mindfulness og fortsettEntment, dette er et sted vi kunne se oss selv glede oss over. Hyttene på kanten av Billabong er private og koselige med fantastiske bad på balkongene.

Mellom behandlinger og klasser kunne jeg lett se meg selv slappe av her, skrive og nyte litt av et digitalt tilfluktssted også.

Denne magiske omgivelsen er virkelig laget for folk som ønsker å komme seg bort fra det hele; Å tilbringe litt tid med den de elsker – eller muligens bare litt tid med seg selv.

Du kan føle freden som Billabong Retreat manifesterer seg her, og det er overbevisende – praktisk talt vanedannende.

Du kan bestille oppholdet på Billabong Retreat her – alt fra 1 natt til 7 i en rekke innkvartering fra sovesal til de private deluxe -hyttene vi har hjertene våre satt på. Prisene inkluderer mat, drikke, yoga og meditasjonsklasser og et retrettprogram.

Tilbake i byen har vi en sjelden innhenting med vår vakre venn panterett-eier og geni bak Caterpillar-Quelling Brow-selvtilliten.

Det er alltid fantastisk å se panterett – og ikke bare fordi hun er en så positiv, interessant person å henge med. Hun plukker også de beste stedene til lunsj.

I dag har vi slått oss til ro med en koreansk grillmat på O Bal Tan og Myung Jang like ved Pitt Street. Det har vært aldre fordi jeg har tukket seg inn i ‘gogi-gui’-denne formen for koreansk grillmat. Og jeg elsker alle de små sidediskene som følger med det – kalt ‘banchan’ på koreansk.

Mens Christina og panteren snakker om øyenbryn, konsentrerer jeg meg om denne deilige lunsj. Det er den eneste delen av koreansk grillmat jeg ikke liker: det at jeg må huske at dette er en delt matopplevelse, og at hvis jeg spiser alt, vil det ikke være noe for alle andre!

Vi har gått for storfekombinasjonen (BC3), som er rikelig med mat for oss alle – til og med meg. Koreansk grillmat er et utfordrende måltid for de uinnvidde, men det er verdt å lære å navigere i dette kjøkkenet. Vår beste veiledning er å komme i Bal Tan i uken tidlig (før kl.

Vi håper du har gledet deg over denne ukens oppdatering. Det har vi absolutt.

Hvis du har noen forslag til fantastiske koreanske grillsteder (eller dine foretrukne retter), din foretrukne Surry Hills -pub eller den beste tilfluktsstedet du noen gang har vært på, vennligst gi oss beskjed i kommentarene. Vi elsker alltid tankene dine.

Skål – Jim & Christina xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *