Makassar, Indonesia: 5 steder å se på 3 dager

Makassar, Indonesia: 5 steder å se på 3 dager

Det er det gamle spørsmålet, er det ikke? Nøyaktig hvor mye vil vi virkelig forstå om naboene våre?

Om mine faktiske naboer, ikke mye, for å være helt ærlige. Jeg er ikke en som virkelig stikker nesen i det skitne vasket av Bree Van de Kamps i verden. (Så lei meg for den bestemte husmødrehenvisningen. Jeg er eldgamle.)

Men i sammenheng med verdensomspennende turisme, faen ja! Jeg vokste opp på Filippinene, et land som er noe isolert fra resten av verden av et ekstremt tvilsomt hav mot vest, så vel som litt sølepytt kalt Stillehavet i øst. Våre nærmeste naboer ligger nede sør. Indonesia er for eksempel bare en båttur unna de sørlige kantene av landet. Likevel, med unntak av et kort kapittel om javanesiske så vel som Sumatran -sivilisasjoner i vår høye institusjons lærebok samt sporadisk Bali så vel som Borobudur dagdrømmer, er det virkelig ikke mye som vi forstår om Indonesia.

Øya Sulawesi, rett over Celebes Sea, er noe jeg bare ser på ASEAN -kart. Det var imidlertid ikke før jeg allerede var der at jeg oppdaget mye om det. Vi dukket opp i Makassar, finansiering av provinsen South Sulawesi, etter en to timers flytur fra Jakarta. Makassar er en gammel havneby, kjent for sin besettelse av seiling, så vel som båtbygging, så vel som godt elsket for gatene som er flankert med historiske bygninger. Den gode nyheten er at det var min aller første gang her, så vel som det var så mye å oppdage. Den dårlige nyheten er at vi bare skulle bo i tre dager.

Men hvis disse fem stedene er de eneste tingene jeg forstår om naboen vår så langt, ser jeg absolutt frem til å se mer av Makassar.

Hva er dekket i denne guiden?

1. Bantimurung nasjonalpark (dag 1)
2. Kodingareng Keke Island (dag 2)
3. Pulau Samalona (dag 2)
4. Losari Beach Sunset (dag 2)
5. Fort Rotterdam Historical Tour (dag 3)

Flere tips på YouTube ⬇ relaterte innlegg:

1. Bantimurung nasjonalpark (dag 1)

Bantimurung nasjonalpark er ikke virkelig i Makassar, men i Maros, 50 km nord for provinsiell finansiering samt 20 km (omtrent 30 minutter) fra flyplassen. Forsikringskravet til berømmelse er det 43 750 hektar store Rammang Rammang Karst-området, det nest største i sitt slag i verden. Under er et nettverk av 286 huler, hvorav to (kalt Dream Cave samt steinhule) åpner rett i nærheten av et fossefall. Hvis guiden vår skal tro, fikk stedet navnet sitt fra “benti”, som betyr vann så vel som “murung” som betyr rumble, og refererer til den dundrende støyen som fossen lager.

Inne i en av hulene

2. Kodingareng Keke Island (dag 2)

En times båttur fra Kayu Bangkoa havn i Makassar ligger Kodingareng Keke, en av Sør -Sulawesis mange ubebodde øyer. Det er lite, bare en veir unna å ende opp med å være en naken sandbar, hva de fleste tropiske strandfantasier er laget av. Cay er omgitt av et pulserende korallrev gjennomvåt i et enda lysere turkis vann. Snorkling er et must, men vær forsiktig med kråkeboller. Selv om det er ubebodd, er det en takstruktur på slutten av trekryktene der du kan gå til for skygge.

Hvordan komme dit: I Kayu Bangkoa havn, leie en motorbåt til Cay. (Reisetid: 40-60 minutter. Pris: 500 000 IDR.) Båten kan passe så mye som 10 passasjerer, noe som betyr at den rimelige metoden du kan gå er å skrive en gruppe med andre du kan dele kostnadene med.

3. Pulau Samalona (dag 2)

Bare 20 minutter unna er en se til Pulau Samalona vanligvis pakket med alle typer tur til Kodingareng Keke. Det er større, mye bedre for byen, samt havner en liten landsby, noe som gjør den til den vanlige lunsj (og toalettet). Øya er kjent for sine skipsvrak fra andre verdenskrig, så snorkling og dykking er ekstremt anbefalt.

Hvordan komme dit: ved Kayu Bangkoa havn, leie en motorbåt til Cay (20 minutter). Du kan stoppe her før eller etter din tid på Kodingareng Keke.

4. Losari Beach Sunset (dag 2)

Det er mange grunner til å sette foten på Losari Beach, Makassars mest kjente stripe. Det er et hopppunkt for Kodingareng Keke så vel som Samalona Island. It has a kilometer-long lane of food stalls as well as souvenir stores. Imidlertid er den jeg ble trukket mest ut at den gir en fantastisk utsikt over solnedgangen. Det er ingen annen metode for å avdekke en dag med svømming, så vel som snorkling enn bare å sitte der, så vel som å se himmelen gjøre det den gjør best: mesmerize.

5. Fort Rotterdam historical tour (Day 3)

On our last day in Makassar, we might not leave without a look at Dutch colonial design at Fort Rotterdam, one of the best-preserved in Indonesia. Taking the shape of a turtle when viewed from above, it rises at the site where an old Gowanese fort when stood (which was stated to be developed in 1545). The Gowanese believed that the turtle is the ultimate sign of adaptation, being able to online both in water så vel som på land. Det ble overtatt av nederlendere i 1667.

I dag boliger Fortet Museum Negeri La Galigo, med forskjellige utstillinger. Du kan også se deler av den opprinnelige veggen når du går rundt.

Åpningstider: Hver dag fra 8 til 18.
Inngangsbillett: Gratis hvis du bare vil streife rundt på gårdsplassene. La Galigo -museet samler imidlertid 10.000 IDR -inngangsbillett.

Dette var en del av #tripofwonders, en bloggforfatter -turné arrangert av Indonesias turisme Ministry.

Flere tips på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

Asiatisk afrikansk karneval 2015 i Bandung, Indonesia

Kawah Putih: Breathless i Bandung, Indonesia

Kawah Ijen, Indonesia: 10 ting du krever å forstå før klatringen

Giliøyer på et budsjett: Reiseguide og reiserute

Hvordan komme til Gili Islands fra Bali eller Lombok Flight Terminal

Reiser med barn: 10 orientalske destinasjoner for hele husholdningen

Yogyakarta reiserute: 8 fineste ting å gjøre

Bali Travel Guide med eksempler på reiserute og budsjett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *