Loving Latin -Amerika

Loving Latin -Amerika

Skrevet: 01/18/2011 | 18. januar 2011

I løpet av det siste halvåret eller så har jeg hatt et kjærlighets-/hatforhold til reiser. Jeg elsker det fortsatt og vil ikke gjøre noe annet, men på noen måter har jeg blitt lei av det. Det har blitt en rutine, som er en ulykkelig tanke.

Heldigvis har planleggingen av turen til Mellom -Amerika endret mye av det. Før jeg dro, fikk jeg den nervøse spenningen tilbake igjen. Den typen får du når du er i ferd med å ta spranget på din første tur. Jeg er som et barn i en godteributikk.

Jeg koser meg grundig her. San José var litt av en dump, men å reise nedover den karibiske kysten var alt jeg husket: frodige jungler, vakre strender, mange dyreliv og vennlige lokale. Nå er jeg i Bocas del Toro i Panama og slapper av i det som er det kuleste stedet jeg har vært på lenge.

Mellom -Amerika har en viss følelse av det som ikke finnes andre steder i verden. Det er en brennende følelse av liv og vennlighet for lokalbefolkningen her. Det er spennende, og det er en konstant følelse av bevegelse og lidenskap overalt. (Merk: Dette er ikke min første gang til denne delen av verden. Jeg dro til Costa Rica på en turné i 2003 og tilbrakte en måned i Belize og Guatemala i 2005.)

Etter noen uker med å reise rundt i Mellom-Amerika, kan jeg si at jeg lider av “plan for mye-itis” igjen. Jeg føler at jeg gjorde da jeg tok fatt på min første tur-tur. Jeg har det kjempegøy, og tankene mine igjen med potensielle steder og turer jeg vil ta. Kan jeg presse en tur til Japan inn før jeg drar til Øst -Europa? Skal jeg hoppe over NYC og bli her lenger? Hvordan kan jeg legge til en tur til Vegas til bursdagen til vennen min? Bør jeg dra til Irland eller Skandinavia? Hvordan kan jeg komme meg ned til Darien -regionen i Panama og fremdeles ha tid til Costa Ricas avsidesliggende OSA -halvøy? Og viktigst av alt, hvor mange planter kan jeg muligens spise?

På vei til Mellom -Amerika?

Få alle mine beste Central America reisetips i tillegg til et gratis planleggingsverktøysett med følgende guider sendt til innboksen din:

61 kyndige reisetips
Mine favorittbedrifter å bruke
En sjekkliste for 17 trinns planlegging
En grunning på å få gratis flyreiser
En foreslått pakkeliste

Navn: Få startpakken

Jeg tror jeg bare trengte noe nytt for å gjenopplive min kjærlighet til reiser. Når ting blir rutinemessig, kan de ofte bli litt kjedelige, og når ting er kjedelige, mister vi interessen for dem. Variasjon er livets krydder, og når vi reiser til de samme stedene om og om igjen, blir disse stedene en del av rutinen vår, og vi mister litt av den spenningen som får oss til å reise i utgangspunktet.

Det samme kan sies om livet hjemme. Tenk på jobben din. Til å begynne med er det flott. Det er nytt, spennende og friskt. Men etter å ha gjort det en stund, dag inn og dag ut, blir det kjedelig og blir kjedelig. Du begynner å drømme om livet andre steder, om reise eller hagearbeid. Vi er på jobb, men vi sjekket ut for lenge siden. Selv om vi elsker det vi gjør, har vi fortsatt dager som føles som slipen. Da jeg jobbet i bedriftsverdenen, elsket mange av menneskene jeg kjente det de gjorde. De ønsket aldri å gjøre noe annet, men de ville ha elsket en liten pause fra det fra tid til annen.

Variasjon er det som holder livet interessant. Når du reiser lenge, spesielt i en lang kontinuerlig tid, kan du få “bare et annet” syndrom. Det er bare nok en foss, bare en annen by, bare et annet tempel. Det skjer med det beste av oss. En av favorittdelene mine av reisefilmen et kart for lørdag er når mange av de reisende som er intervjuet, også snakker om å bli utbrent fra å reise og hvordan de må “ta en pause” og bli satt et sted litt.

Det er akkurat det som har skjedd med meg. Jeg reiste til de samme stedene igjen, gjorde de samme aktivitetene, så de samme nettstedene og gikk til de samme partiene. Men nå føles det hele annerledes. Ja, Tortuguero er en annen jungel, San José er en annen by, og hvor jeg er nå er bare en annen strand. Men de er alle forskjellige fra det jeg er vant til fordi de er alle nye steder for meg. De er min variasjon.

Når noe mister glansen, må du gjøre en endring, spesielt når du fremdeles elsker det det er du gjør. Å reise er flott, og jeg vil aldri gjøre noe annet. Men hvis du ikke gjør en endring, vil dine negative følelser vokse, og du vil hate det du elsker.

Når utbrentheten kommer, når den “bare en annen” følelsen oppstår i oss, må vi stoppe, slappe av og ta en pause. Det har ikke noe å si om du er i Burma eller Boston, på et herberge eller på kontoret ditt. Ta en ferie fra hva det er du gjør, eller gjør noe nytt for å krydre ting. Kanskje det betyr å lære et nytt språk, frivillig arbeide et sted, jobbe utenlands eller dra til et område av verden der alt er annerledes og friskt igjen.

Bestill turen: Logistiske tips og triks
Bestill flyet ditt
Bruk Skyscanner eller Momondo for å finne en billig flytur. De er mine to favoritt søkemotorer fordi deSøk på nettsteder og flyselskaper over hele kloden, slik at du alltid vet at ingen stein er igjen. Begynn med Skyscanner først, men fordi de har størst rekkevidde!

Bestill innkvarteringen din
Du kan bestille vandrerhjemmet ditt med HostelWorld, da de har den største varen og de beste tilbudene. Hvis du vil bo et annet sted enn et herberge, kan du bruke booking.com, da de konsekvent returnerer de billigste prisene for gjestehus og billige hoteller.

Ikke glem reiseforsikring
Reiseforsikring vil beskytte deg mot sykdom, skade, tyveri og kanselleringer. Det er omfattende beskyttelse i tilfelle noe går galt. Jeg drar aldri på tur uten det, da jeg har måttet bruke den mange ganger i fortiden. Mine favorittbedrifter som tilbyr den beste servicen og verdien er:

Sikkerhetsving (for alle under 70)

Forsikre turen min (for de over 70)

MedJet (for ekstra hjemsendelsesdekning)

Leter du etter de beste selskapene å spare penger med?
Sjekk ut ressurssiden min for de beste selskapene å bruke når du reiser. Jeg lister opp alle de jeg bruker for å spare penger når jeg er på vei. De vil spare deg for penger når du også reiser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *