Angkor Wat, Siem Reap, Kambodsja: Midt i storheten

Angkor Wat, Siem Reap, Kambodsja: Midt i storheten

har ingen annen menneskeskapt struktur fått meg til å føle meg så liten.

Så snart jeg tråkket på tempelområdet, følte jeg meg underlig fornedret, men ikke på en dårlig måte. Angkor Wat er enorm, og jeg snakker ikke om bare størrelsen. Fra BAS -relieffer i sine gallerier til sin rolle i historien og kulturen i Kambodsja, må alt om denne kolossale strukturen ha krevd enorm tid, ressurser, innsats og tålmodighet. Og stående midt på stedet, kunne jeg ikke la være å føle meg ubetydelig sammenlignet med den omkringliggende storheten laget av sandstein.

Angkor Wat

Angkor Wat betyr bokstavelig talt “Temple City”, og bedømt etter den store størrelsen på stedet, ikke noe annet navn passer bedre. Den er konstruert med fem til ti millioner sandsteinsblokker over 500 dekar (208 hektar) skog. Tempelkomplekset ble bygget på 1100 -tallet under kong Suryavarman II av det mektige Khmer -imperiet, og ble opprinnelig brukt til å hedre Vishnu, en hinduistisk gud som antas å være ansvarlig for næring og bevaring av universet. På 1300 -tallet ble imidlertid stedet konvertert for buddhismen.

Det største religiøse monumentet i verden, Angkor Wat er et vitnesbyrd om æren og kraften til Khmer -imperiet, som på et tidspunkt dekket moderne Kambodsja og de fleste deler av Thailand, Laos og Vietnam.

I dag er Angkor Wat ikke bare den mest populære turistattraksjonen i Kambodsja, men også det viktigste symbolet i landet som det vises på nasjonalflagget og alle mulige varer i de største byene.

Utenfor galleriene til Angkor wat

Utforske Angkor Wat: Layout and Architecture

Sannheten skal sies, ja, jeg ventet et gigantisk tempel. Det som hilste på meg, var imidlertid et gigantisk tempelkompleks. Planen til nettstedet så enkel ut ved første øyekast, men dets utdyphet kombinert med sin enorme ikke bare forundrer seg, men også desorienterte turister, som ofte vil finne seg i å plukke opp kjevene på gulvet. Komplekset består av det sentrale tårnet, omgitt av tre rektangulære gallerier, omgitt av en yttervegg, omgitt av en vollgrav. Forvirrende, ikke sant?

Angkor Wat Layout

En nærmere titt på utformingen av Central Sanctuary og Outer Galleries

Fra hovedinngangen strekker en sandstein førervei over vollgraven, og stikker gjennom ytterveggen, over gårdsrom, midt på stedet. Gårdsplassene er også pepret med flere mye mindre bygninger (biblioteker). Dammer (bassenger) dekker også noen deler av området.

Buddhistiske munker på Causeway til templet
Stone Lions som vokter Angkor Wat!

Stone Lions som flankerte munnen på Causeway var først velkommen til å ønske meg velkommen på stedet. Turister oversvømmet allerede inngangen, så jeg bestemte meg for å holde meg utenfor et øyeblikk og se på vannet som frontet tempelkomplekset. Mens de fleste middelalderske slott hadde moater som forsvar fra fiendens angrep, må Angkor Wats ha tjent et annet formål. Noen sier at det bare var en del av et mer ekspansivt system med kanaler som kunne ha blitt brukt til å regulere vanning. Vannet her var så stille under mitt besøk at de speilet veggene og trærne nesten perfekt. Den eneste forstyrrelsen var lotusplantene som trivdes i vannet.

Gangveien slutter ved inngangsporten, en del av de grensende ytre bygningene, toppet med tre tårn. Deres øvre del hadde allerede kollapset. Fra utsiden blokkerer disse fronttårnene utsikten over den sentrale Quincunx of Towers. Når jeg kom forbi porten, gikk jeg på hovedveien som strakk seg fra porten og skjæret gjennom en romslig gårdsplass som var teppebelagt av gress. Til venstre var en serie butikker som solgte suvenirer, postkort og drikke. Inngangen til galleriene ble frontet av et kryssformet område kjent som æresterrassen.

Galleriene er delt inn i tre lag (eller nivåer) som er anordnet for å danne rektangulære grenser. Nivåene stiger betydelig fra bakken når du går innover, og selvfølgelig er de øvre nivåene mindre. De laveste nivåene er taket og kolonnaderte gallerier med praktfulle, intrikate BAS -relieffer som skildrer scener fra religiøse, historiske og litterære tekster. Disse scenene er følgende:

Nord: Battle of Gods and Demons, Victory of Krishna

East: victory of Vishnu, Churning of the ocean of Milk

Sør: Himmel og helvete, den store hæren

West: battle of Kurukshetra, battle of Lanka

The bas reliefs caught me off-guard. Jeg visste ikke om denne delen av templet, og jeg ble nådeløst blåst bort av de kronglete utskjæringene som krøp på veggene. Of all the nooks and spots of the site, it was probably here at the outer galleries that I stayed the longest. Jeg kunne bare ikke tro hvordan de var i stand til å etse så intrikate, men likevel delikate bilder og mønstre på den faste veggen i så massiv skala. I stood there with my mouth open, in utter awe the whole time.

Bas Reliefs at The West Gallery

Noen utskjæringer av devatas rundt stedet
Middle galleries
One of than biblioteker på andre nivå

Det øverste nivået er der det sentrale tempelet ligger. Den er kronet med en kvincunx av tårn, den som er den høyeste, sies å være like høy som Notre Dame -katedralen i Paris. Disse tårnene med flere lag har form av steinlotusblomster som avsmalner til toppen som himmelske pinecones. Alle disse tårnene deler samme base midt i en betonggård på det øvre nivået der de fleste utmattede turister velger å hvile. Gjestene har lov til å klatre opp det høyeste tårnet, forutsatt at de er i god fysisk tilstand. Det er en nyoppført trapp som besøkende kan bruke for å nå toppen. Et ord med forsiktighet, skjønt – flyet er veldig bratt, trinnene små og høyden skremmende. På toppen finner du to ting: det helligste bildet i templet, og en spektakulær utsikt over Angkor!

Den sentrale helligdommen. Se hvordan små mennesker blir sammenlignet med strukturen?

Angkor Wats høyeste tårn
Vis fra et av tårnene
En turist og hennes guide på den høyest tilgjengelige delen av templet

Angkor Wat er definitivt hundre ganger større enn jeg forventet. Tatt i betraktning at jeg bestemte meg for å sjekke ut bibliotekene og de andre galleriene på grunn av tidsbegrensninger, endte jeg fremdeles helt ut. Bare det å gå rundt på stedet kan være en ganske test av utholdenhet og fornuft. Illustriness, storhet, betydning og størrelsen på nettstedet vil sikkert blåse tankene dine når det knuste min. Ingen andre menneskeskapte strukturer hadde faktisk fått meg til å føle meg så liten.

Hvordan komme til Angkor Wat: Fra sentrum av Siem Reap, ansett en Tuktuk for en Angkor -turné for bare USD 12. Dette tar deg til tre forskjellige templer i Angkor Archaeological Park inkludert Angkor Wat. Du kan også leie en sykkel for USD1, og deretter treffe Vithei Charles de Gaulle, hovedveien til Angkor Wat. Du vil se billettkontoret til høyre. Etter å ha fått en billett, fortsett å ta den samme veien. Sving til venstre når du kommer til vollgraven, og ta til høyre. Du vil se Angkor Wat umiddelbart til høyre for deg.

Flere tips på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

Bayon Temple og de mange ansiktene til Angkor Thom, Siem Reap, Kambodsja

Pub Street og Angkor Night Market, Siem Reap, Kambodsja

Ta Prohm Temple: The Crushing Embrace in Angkor, Siem Reap, Kambodsja

Sykling rundt Siem Reap, Kambodsja

Angkor, Kambodsja: 10 tips for en hyggelig tur

Preah Prom Rath Pagoda: The Gracious Souls of Siem Reap, Kambodsja

Thommanon og Chau sier Tevoda: Twin Temples of Angkor, Kambodsja

En smak av Siem Reap, Kambodsja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *