Mine favorittbøker fra 2020

Mine favorittbøker fra 2020

eventyrlystne Kate består av tilknyttede lenker. Hvis du kjøper gjennom disse koblingene, vil jeg tjene en provisjon uten ekstra kostnad for deg. Takk!

Del på Twitter
Del på Facebook
Del på Pinterest
Del på e -post

Dette lesingsåret var litt av sakte forbrenning. For en stund virket det som om jeg ikke hadde lest mange bøker som virkelig grep meg. Så i den siste tredjedelen av året fortsatte jeg å bli truffet om og om igjen med Amazing Book After Amazing Book!

Så langt har jeg lest 52 bøker i 2020 – et mye lavere antall enn vanlig. Jeg kan kvaliteten det til ikke lenger å bo i New York (ikke mye mer times lange t -bane -leseøkter fra Harlem til Brooklyn!) Og bo og reise med en partner i så mye av året! Å flytte til Praha og flytte inn sammen med partneren min har endret vanene mine. Men jeg legger til mye mer lesing når jeg kan, og jeg håper å lese enda mye mer i 2021.

Hjertet mitt går ut til forfatterne som ga ut bøker i 2020 og ikke fikk markedsutfluktene de fortjente. Spesielt de ukjente, indie- og førstegangsforfattere. Jeg håper du vil ha mange flere muligheter til å få bøkene dine i lesernes hender i 2021 og utover.

Dette var også året jeg startet en online bokklubb av leserne mine – og det har vært et av de sterke lysene i et tøft år. Jeg elsker å ha gruppen av gjengangere dukker opp hver måned, jeg elsker folkene som spretter inn nå og da, og jeg elsker at vi får lese bøker av kvinner over hele verden! Mye mer på bokklubben på slutten av innlegget.

Så tøft som det var, begrenset jeg de 52 bøkene til favoritt 12. Alle av dem er fantastiske leser. her er de!

Innholdsfortegnelse

Min favorittroman fra 2020: Appell av Raven Leilani
Min favoritt sakprosa fra 2020: Caste: The Origin of Our Mismonte av Isabel Wilkerson
Mitt favorittmemoar fra 2020: Kanskje du må snakke med noen: en terapeut, hennes terapeut og livene våre avslørt av Lori Gottlieb
Transcendent Kingdom av Yaa Gyasi (2020)
Rodham av Curtis Sittenfeld (2020)
Åpen bok av Jessica Simpson (2020)
I jakten på ulydige kvinner: et memoar av kjærlighet, opprør og familie, langt borte av Dionne Searcey (2020)
Hood Feminisme: Notater fra kvinnene som en bevegelse glemte av Mikki Kendall (2020)
På jorden er vi kort fantastisk av Ocean Vuong (2019)
Know My Name: A Memoir av Chanel Miller (2019)
Jente, kvinne, andre av Bernadine Evaristo (2019)
Et lovet land av Barack Obama (2020)
Andre viktige bøker
Ser frem til 2021
Bli med på vår bokklubb!

Min favorittroman fra 2020: Appell av Raven Leilani

“Jeg er en åpen bok,” sier jeg og tenker på alle mennene som har funnet det uleselig. Jeg gjorde feil med disse mennene. Jeg dytter for beina da de prøvde å forlate huset mitt. Jeg jaget dem ned i gangen med en flaske Listerine og sa: Jeg kan være en strandlest, jeg kan bli kvitt alle disse klausulene, vær så snill, jeg vil bare revidere. ” –Raven Leilani, glans

Edie er en svart kvinne i begynnelsen av tjueårene som bor i New York. Hun sitter fast i en hard posisjon: hun tjener knapt nok å spise; Leiligheten eller leiligheten hennes er infisert med skadedyr; Hun tar en serie dårlige seksuelle valg. Og det gjelder et hode når hun begynner å se en førti-noe hvit mann i et åpent ekteskap og blir feid opp i tankene deres spill han og kona spiller.

Denne romanen fikk huden min til å krype på den beste måten. Jeg følte meg så dypt i Edies hud at jeg ønsket å skrike på hvert dårlig valg hun tok – mens jeg samtidig forsto dem, til og med rettferdiggjorde dem. Det var som å holde opp et speil til de verste impulsene mine, se alle de forferdelige tingene jeg hadde gjort – og fremdeles trygle Edie, “Kom med meg, vær i leiligheten min, du vil være trygg der !!”

Men når boka blir dypere, føles den som en kvalmende nedadgående spiral, en der du føler deg like edru og beruset, og sjekker ut en verden som er usedvanlig merkelig og også perfekt logisk. Det er vanskelig å forklare, men når du først er i den, vil du lese boka så raskt du kan.

Du opplever det verste med Edie. Og du vokser med Edie.

Jeg vil ikke glemme hvordan denne boka fikk meg til å føle meg.

Min favoritt sakprosa fra 2020: Caste: The Origin of Our Mismonte av Isabel Wilkerson

“Kaste er lumsk og som et resultat av kraftig fordi det ikke er hat, det er ikke nødvendigvis personlig. Det er de slitte sporene med trøstende rutiner og utenkelige forventninger, mønstre av et sosialt kjøp som har vært på plass så lenge at det ser ut som det naturlige kjøpet av ting. ” – Isabel Wilkerson, kaste: Opprinnelsen til våre misnøye

I et år da Amerika reiste seg i protester for raserettferdighet og bøker om rasisme toppet bestselgerlisten, var denne langt over resten.

Hvis du har fulgt leselistene mine, vet du at jeg har lest mye om rase, klasse og ulikhet i Amerika. Dette er en bok som vender alle andre boker på hodet. Det tar all informasjonen du vet om amerikansk rasisme og omorganiserer den til en ny taksonomi: Amerika er et kastesystem. Hvite mennesker er øvre eller dominanullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *