Hvordan lage enkel 2-ingrediens naanbrød

Hvordan lage enkel 2-ingrediens naanbrød

Puffy, knasende, seig naan er det aller beste akkompagnementet til en krydret indisk fest du kan få. I tillegg til denne enkle naanbrødoppskriften lar deg ha den opplevelsen hjemme – ingen gigantisk tandoor eller gode tilbud med komponenter som trengs.

Jeg har alltid vært misunnelig på kameraten Paul. Han fortalte meg en historie om en karri han hadde i Nord -England der den indiske restauranten gjorde en gigantisk naan.

De kalte det et naan tre så vel som det kom ut på et stort stativ, så vel som var omtrent på størrelsen på overkroppen din.

I mellomtiden har jeg brukt timer i tillegg til mange (mislykkede) forsøk på å prøve å gjenskape bare et rutinemessig størrelse naanbrød hjemme.

Håndverk deigen forsiktig, administrerer den forsiktig, elter den, hviler den, baker den … bare for at den skal finne ut som vanskelige bit runde plater, nesten uspiselig. Christina ville smile i tillegg til at den tappert snappet et stykke å ha med middagen og la meg til å glere på dem og lurte på hva jeg hadde gjort galt.

Med alle disse nederlagene var det med en viss nervøsitet at jeg tok en beslutning om å gå når jeg nok en gang i Naan -bruddet, i tillegg til å gi en ny oppskrift jeg hadde oppdaget en gang.

Og du forstår hva?

Denne gangen fungerte det.

Enkel ikke-gjær naan brødoppskrift

Tradisjonelt blir naanbrød bakt i en leirskålformet ovn-litt som en antakelse om pizzaovn-der temperaturene kan tilberedes rundt 450 ° C. Dette er en tandoor, av denne grunn det som gir tandoori -retter deres spesifikke smak.

Deigen sitter fast på taket av tandoorovnen der den baker ganske raskt, så vel som faller av når den er kokt.

Heldigvis trenger ikke denne oppskriften en tandoor eller til og med en rutinemessig ovn. Jeg har oppdaget at det aller beste valget er en gassgrillmat, selv om Cask Iron -skillet mitt gjør en fantastisk oppgave også.

Her er hva du trenger:

Gjør 2 naan i stor størrelse

-1 kopp selvhevende mel*
– 1/3 kopp naturlig/gresk stil yoghurt

Du kan kreve å legge en dash vann i blandingen hvis den ikke holder sammen godt. Det kommer an på hvor mye væske som er i yoghurt.

For å lage 10 små naan eller fem større, øke målingene til:

-3 1/2 kopper selvhevende mel*
– 1 1/2 kopper yoghurt
– 2 ss vann

Her er hva du gjør:

1. Bland yoghurt (og vann) med melet i tillegg til å integrere med en gaffel, og fest deretter sammen med hendene for å skrive en deig.

2. Dekk til og la være i omtrent 15-20 minutter til autolyse-dette er prosessen med å gjøre det mulig for væskene i yoghurten å ta inn melet, noe som gir en jevnere, mye mer elastisk deig.

Jeg bruker denne teknikken i min rutinemessige brødoppskrift også.

3. Vri deigen på en melet overflate så vel som elt opp til deigen er glatt, så vel som det ikke er noen klumper.

4. Del i like store biter, flate deretter, strekk så vel som form med hendene som tar i tankene, vil disse brødene puste opp når de koker.

5. Varm grillen, takken eller skillet ditt ganske høyt, kok deretter brødene i omtrent 4 minutter på hver side. Dryss over litt koriander eller salt i tillegg til å servere.

*Hvis du ikke har selvhevende mel hjemme, kan du lage din egen ved å tilsette 2 ts bakepulver til 1 kopp vanlig mel. Du kan også legge til en 1/4 ts natron/bicarb til blandingen for mye mer løft, selv om jeg ikke tror du krever det med denne oppskriften.

– Du kan legge til flere smaker så vel som krydder til naanen din. Å legge spisskummen frø, litt garam masala eller litt hakket hvitløk i trinn 3 vil gi brødet ditt ekstra smak.

– Å drysse eller pusse litt olivenolje på brødet så snart det er kokt gir en mykere, rikere overflate, men er ikke viktig.

Denne oppskriften vil selvfølgelig ikke gi deg nøyaktig de samme resultatene som en flott indisk restaurant vil. Imidlertid er de metode mye bedre enn min sinte, vanskelige bit tidligere innsats, så vel som på samme måte mye bedre enn de uheldige tørre kopiene du oppdager i supermarkedet.

Disse naanbrødene går veldig bra med ting som Saag Tarka Dhal-måltidet jeg liker å lage, denne velsmakende Brinjal Bhaji-karrien eller denne sakte tilberedte oksekjøttet Vindaloo-oppskriften.

Denne enkle naanbrødoppskriften ble påvirket av den vi oppdaget her på Littlespicejar.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *