Kaifeng, Kina: 5 ting å gjøre på en dag (vår reiserute)

Kaifeng, Kina: 5 ting å gjøre på en dag (vår reiserute)

for å si at jeg ikke visste mye om Kaifeng ville være sukkerbelegg det. Sannheten er at jeg ikke en gang visste at denne byen har eksistert før jeg allerede var der.

Der jeg er fra, er Kaifeng uhørt. Det er ikke påpekt i våre historiebøker. Vi ser det ikke i nyhetene. Mye av det vi vet om Kina er mest begrenset til Beijing, Shanghai og Hong Kong (og vår pågående tvist om Spratlys). Det er ikke rart at i Kaifeng var hvert syn jeg så en overraskelse. Hver sving jeg gjorde var en opplysning. Likevel føltes det på en eller annen måte merkelig kjent: god gatemat, historiske templer, en tykk språkbarriere og lokalbefolkningen.

Jeg har kanskje ikke vært kjent med Kaifeng, men det er en avgjørende by for kineserne. Det er en av Kinas åtte eldgamle hovedsteder, som er det politiske, økonomiske og kulturelle senteret under Song-dynastiet (960-1127). Men røttene kan spores tilbake til over 2700 år siden, noe som gjør det til en av de tidligste kontinuerlig befolkede bosetningene i Kina.

Dessverre hadde vi bare en hel dag til å utforske denne historiske byen. Her er stedene vi kunne besøke.

Hva er dekket i denne guiden?

1. Bli kjent med et ikon ved Lord Bao -tempelet.
2. Gå tilbake i tid i Millennium City Park.
3. Song Royal Street
4. Prøv lokale delikatesser.
5. Fôr Drum Tower Night Market.

Flere ideer på YouTube ⬇ relaterte innlegg:

1. Bli kjent med et ikon ved Lord Bao -tempelet.

Lord Bao -tempelet
Et husholdningsnavn i Kina, Lord Bao Zheng (eller Bao Gong) var en myndighetsperson som var i posisjon under regjering av Song -dynastiets keiser Renzong. Gjennom sine mange år med tjeneste demonstrerte han rettferdighet og ærlighet ved å straffeforfølge selv de rike og mektige og straffeutmålte sin egen onkel, så mye at han har blitt ikonet for uforgjengelig rettferdighet.

I Kaifeng, der Lord Bao tjenestegjorde, står et minnesmerke bygget til hans ære. Tempelkomplekset har en rekke bygninger som huser en utstillingshall, et andre tempel og et rom som viser en voksfigur av Lord Bao og en scene fra en av legendene om ham som involverer kobber og bronse guillotiner.

2. Gå tilbake i tid i Millennium City Park.

Millennium City Park, også kjent som Qingming Riverside Landscape, gjenskaper et populært maleri av Song Dynasty Realist Artist Zhang Zeduan kalt “Riverside Scene.”

Tenk på det som en temapark med leksjoner om historie og kultur på hver sving. I stedet for ritt blir du introdusert for den lokale livsstilen tilbake på dagen. I stedet for actionpakket stuntshow, blir du behandlet med gamle former for glede inkludert stol-gripende stuntprestasjoner.

I Millennium City Park
I Millennium City Park
I Millennium City Park
I Millennium City Park
En stallleverandør som spiller et brettspill.
3. Song Royal Street

På grunn av tidsbegrensninger kjørte vi på denne gaten uten å stoppe, så, uhm, ja, vi hoppet praktisk talt over dette stedet. (Vi tok for mye tid på å spise!)

Den ble bygget i 1988 for å simulere den virkelige Royal Street under Northern Song -dynastiet, og viser frem de arkitektoniske stilene i den tiden langs 400 meter over 50 butikker som selger kunsthåndverk, malerier og lokale produkter.

4. Prøv lokale delikatesser.

Kaifengs spesielle egenskaper viser også i kjøkkenet, og gir vri til noen kinesiske klassikere inkludert “karpen på nudler”, som generelt er søt og sur fisk pakket inn i nudler; Dampede utstoppede boller, som er en større og tykkere-deigs versjon av den populære Xiao Long Bao; Mandt te-suppe, en dessert-ish suppe som ifølge vår guide er laget av mandler, solsikkefrø, aprikos og sesamfrø, og toppet med dryss (ikke bekymre deg. Jeg er forvirret også); og eselkjøttsuppe, en suppe med eselkjøtt som hovedingrediens.

Karpe pakket inn i nudler.
Kaifeng-stil dampede utstoppede boller
5. Fôr Drum Tower Night Market.

Spar det beste til slutt. Vår lille mattur rundt Drum Tower Night -markedet var absolutt høydepunktet i vår tid (først og fremst fordi jeg er en gris og jeg elsker gatemat).

Kaifengs nattmarked ligger på Gulou Square, rundt trommesårnet, og har mye å skryte av. Ikke bare er det et av de eldste nattmarkedene i Kina, det er også den eneste i Henan-provinsen som er åpen året rundt, selv om vinteren. Det er mye å prøve her, med snacks som topp prioritet. Fra globale publikumspleiere som ferske østers til lokale favoritter som Xifeng-stil Xiao Long Bao til de mye mer uvanlige anskaffede smaken som grillede cikadas og skorpioner, dette har alt en foodie vil vurdere å fylle ansiktet. Fargerike desserter som yoghurt og islagte fruktblandinger er også tilgjengelige. Langs den ene gaten blir matbodene til kiosker som selger klær, leker og pyntegjenstander.

Det var ganske overfylt under vårt besøk.
Ferske østers.
Noe stekt brød.
Stekt tofu
Skorpioner på pinne. Hvem vil prøve?
Venter på kunder
Kaifeng Drum Tower
Snack -kiosker bare ved siden av trommesårnet.
Flere godbiter på Ssett kryss!
Hvordan komme seg til Kaifeng, Kina: Tigerair flyr nå direkte fra Singapore til Zhengzhou (t-th-su), hvor du kan ta en buss eller tog til Kaifeng! For å bestille fly til Zhengzhou, besøk www.tigerair.com.

Spesiell takk til Tigerair for å ha gjort denne turen mulig!

Flere ideer på YouTube ⬇

Relaterte innlegg:

YUNTAISHAN: 4 pittoreske flekker på Yuntai Mountain, China (Our Our reiserute)

Tianzi Mountain: Rock and Lore i Zhangjiajie, Kina

Avatar flytende fjell: Finne Pandora i Zhangjiajie, Kina

Kinesisk visum: Hvordan søke og få en vellykket

6 ekstraordinære attraksjoner i Tianmen Mountain, Zhangjiajie, Kina

Beguiling Guilin: Li River Bamboo Rafting to Yangshuo, Kina

Hvordan komme til Wulingyuan (Zhangjiajie) fra Guilin, Kina

Wulingyuan og Zhangjiajie, Kina: Budsjettreiseguide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *